Προσωρινή Συνέλευση:
Μποζιάρης Ιωάννης (Πρόεδρος)
Παπαδοπούλου Καλλιόπη (Αν. Πρόεδρος)
Γιαννούλη Περσεφόνη
Λευκαδίτης Μενέλαος
Βαλιάκος Γεώργιος
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Είναι ένα Τμήμα 5ετούς φοίτησης με ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει αφενός το γνωστικό αντικείμενο της τεχνολογίας παραγωγής, επεξεργασίας και συντήρησης, ποιοτικού ελέγχου, σχεδιασμού και βελτίωσης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, αφετέρου το αντικείμενο της διατροφής του ανθρώπου, της ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων και της επίδρασης της διατροφής στην ανθρώπινη υγεία.
Το Τμήμα διαθέτει οργανωμένα εργαστήρια με σύγχρονες υποδομές, τα οποία προσφέρουν σημαντική τεχνική-εργαστηριακή εκπαίδευση στους φοιτητές και συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, τόσο ελληνικά όσο και ευρωπαϊκά, καθώς και σε αυτοχρηματοδούμενα ερευνητικά έργα σε συνεργασία με τη βιομηχανία τροφίμων, παράγοντας σημαντικά αποτελέσματα βασικής ή εφαρμοσμένης έρευνας.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να απασχοληθούν στη Βιομηχανία Τροφίμων, στην παραγωγή, τον ποιοτικό (χημικό-μικροβιολογικό) έλεγχο και την τήρηση συστημάτων και προτύπων ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και ποτών, σε εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων-ποτών, σε εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων τροφίμων, σε εταιρίες εμπορίας τροφίμων και α' υλών τροφίμων, καθώς και σε θέσεις Επιστημόνων Τροφίμων στο Δημόσιο Τομέα (ΕΦΕΤ, Νομαρχίες, ΕΛΟΓΑΚ, κλπ).
Προσωρινή Συνέλευση:
Μποζιάρης Ιωάννης (Πρόεδρος)
Παπαδοπούλου Καλλιόπη (Αν. Πρόεδρος)
Γιαννούλη Περσεφόνη
Λευκαδίτης Μενέλαος
Βαλιάκος Γεώργιος
ΜΕΛΗ ΔΕΠ
Αναμένεται ο διορισμός τεσσάρων νέων μελών Δ.Ε.Π. εντός του Ακ. Έτους 2020-21.
Γραμματέας:
Τσάτσος Αναστάσιος
e-mail: g-food [at] uth [dot] gr
Τηλέφωνο: 24410 64780
Ελληνικάκης Μιχαήλ
Φασλή Χρυσούλα
Ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που υπέβαλαν και ολοκλήρωσαν την αίτηση σίτισης, ότι εκδόθηκαν τα αποτελέσματα των δικαιούχων δωρεάν σίτισης και ότι θα μπορούν να σιτίζονται στα φοιτητικά εστιατόρια όλων των πόλεων από αύριο 6/11/2020 έως 22/12/2020.
"Ανακοινώνεται ότι τα εργαστήρια Γενικής Μικροβιολογίας θα συνεχιστούν μέσω του MS Teams στην αντίστοιχη καρτέλα του μαθήματος, με κωδικό εισόδου iavvusc. Τα εξ αποστάσεως εργαστήρια θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 14:00-17:00, για όλες τις εργαστηριακές ομάδες ταυτόχρονα, ξεκινώντας αυτήν την Παρασκευή 6/10/2020. Κατά την έναρξη του (κοινού πλέον για όλους) εργαστηρίου θα ληφθούν παρουσίες με ανοικτή κάμερα από όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές (η παρουσία είναι υποχρεωτική).