Πολιτιστικές Ομάδες

Πολιτιστικές Ομάδες

Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ομάδα φωνητικής έκφρασης και οργανικά σύνολα) με υπεύθυνη τη Μαρία Θωίδου, μέλος ΕΕΠ, αποτελούνται από φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου.
Στόχος τους είναι η προώθηση της συλλογικής μουσικής δημιουργίας και της μουσικής καλλιέργειας των φοιτητών με κύριο μέσο τη φωνητική έκφραση. Με την καλλιτεχνική τους δράση μέσα από την πραγματοποίηση συναυλιών, σεμιναρίων, μουσικών εκδόσεων, φεστιβάλ, πολιτιστικών ανταλλαγών κ.ά., συμβάλλουν στην ενεργή παρουσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε σχέση με τον Πολιτισμό.

Επικοινωνία: mousika_synola [at] uth.gr (mousika_synola[at]uth[dot]gr)
YouΤube: Μουσικά Σύνολα ΠΘ - Music Ensembles Uth

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τα Μουσικά Σύνολα Π.Θ.

 

Χορωδία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ιδρύθηκε το 2015, στον Βόλο όπου βρίσκεται και η έδρα της. Στις τάξεις της συμμετέχουν φοιτητές και στις δράσεις της εντάσσονται όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου από Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λαμία.

Το 2015 ξεκινά τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες, τις οποίες συνεχίζει με συνέπεια μέχρι και σήμερα.

Οι πρόβες της χορωδίας γίνονται στην αίθουσα «Σκουβαρά», στον ημιόροφο (κτίριο 3) του παραλιακού συγκροτήματος, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη Χορωδία Π.Θ.

 

yUTH-Radio

Στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί web radio με την ονομασία yUTH-Radio. Ο σταθμός λειτουργεί από το 2013 και φιλοξενείται στον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος  Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στη λειτουργία του σταθμού συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες από όλα τα τμήματα και τις σχολές του Π.Θ., καθώς και οποιοδήποτε ακαδημαϊκό μέλος του πανεπιστημίου επιθυμεί. Οι εκπομπές του σταθμού απευθύνονται κυρίως στην φοιτητική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό, ενώ παράλληλα, υποστηρίζονται και προωθούνται οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ιστότοπος: yuth-radio.com