Ινστιτούτο Κομφούκιος

Ινστιτούτο Κομφούκιος - Confucius Institute

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (UTh CI) ιδρύθηκε το 2019, βάσει συμφωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της έδρας του Ινστιτούτου Κομφούκιου (Hanban), σε συνεργασία με το Κεντρικό Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Οικονομικών (CUFE) στο Πεκίνο.

Το UTh CI προσφέρει μαθήματα Κινεζικής γλώσσας και πολιτισμού και διοργανώνει ποικιλία εκδηλώσεων όπου παρουσιάζονται οι μορφές παραδοσιακού κινέζικου πολιτισμού όπως τέχνη, μουσική, λογοτεχνία, ιατρική, θρησκεία και φιλοσοφία.

Το UTH CI προσφέρει επίσης δημόσιες διαλέξεις από διακεκριμένους μελετητές από την Κίνα και την Ευρώπη μέσω του Ελληνοκινεζικού Ερευνητικού Κέντρου Βιώσιμης Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης που εγκαινιάστηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2021 σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το ερευνητικό κέντρο καλύπτει ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα της οικονομικής ανάλυσης των χωρικών φαινομένων και δυναμικών με εστίαση στον Ευρωπαϊκό και Ασιατικό χώρο. Σκοπός του είναι η εκπόνηση αναπτυξιακών μελετών, η σύνταξη οικονομικών εκθέσεων, η ανάλυση στατιστικών δεδομένων και οι προβλέψεις χρονολογικών σειρών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επίσης η οικονομική ανάλυση του Ευρω-Ασιατικού χώρου σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και η ανάλυση των περιφερειακών επιπτώσεων του οικονομικού μετασχηματισμού στην ΕΕ και στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Το UTh CI στοχεύει να χρησιμεύσει ως γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων. Συνδυάζοντας αυτούς τους δύο μεγάλους πολιτισμούς και ιστορικά έθνη, υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινοτικούς φορείς στην ανάπτυξη δεσμών με την Κίνα μέσω της γλωσσικής κατάρτισης, της πολιτιστικής εμβάπτισης και της δικτύωσης.

https://confucius.uth.gr/

Γραμματεία Ινστιτούτου Κομφούκιος
Μαρία Αδαμάκου, Tηλ.2421074880, εσωτ. 4880, email: confucius [at] uth.gr (confucius[at]uth[dot]gr),

Βρείτε μας στο Facebook (Νέα, Ανακοινώσεις μαθημάτων, εκδηλώσεις κ.τ.λ.)