Φεστιβάλ Πάου

Paou Festival

Μουσικές αναζητήσεις με θέα τον ουρανό και τη θάλασσα
Με την πρόθεση για  βαθύτερη  επικοινωνία με ευρύτερη θέαση …Μ.Θ.

Τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ομάδα Φωνητικής Έκφρασης) εγκαινιάζουν το Πολιτιστικό καλοκαίρι στο φεστιβάλ της Μονής Πάου κάθε χρόνο από τις 16 ως τις 18 και από τις 26 ως τις 28 Αυγούστου.

Μέσα στα πλαίσια της ενασχόλησης με τον πολιτισμό και τη μουσική είναι και ο εθελοντισμός στο επίπεδο της φροντίδας των καλλιτεχνών που θα φιλοξενηθούν από το φεστιβάλ. Φοιτητές/τριες, απόφοιτοι/ες αλλά και συνεργάτες των Μουσικών Συνόλων συσπειρώνονται όχι μόνο πάνω στη σκηνή για να τραγουδήσουν αλλά και σε μικρές ομάδες εργασίας που στηρίζουν πρακτικά το φεστιβάλ.

Το Συνεδριακό και Πολιτιστικό  Κέντρο Πάου του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας γίνεται κάθε χρόνο, τόπος μουσικών συνυπάρξεων.
Μουσικοί με βαθιά εμπειρία και ατόφια πρόθεση, από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες "συνυπάρχουν" τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό.
Ήχοι και μυρωδιές, λόγια και μελωδίες συνδιαλέγονται κάτω από τον έναστρο ουρανό με ζητούμενο την εσωτερική έκφραση και την ουσιαστική επικοινωνία.

Το φεστιβάλ Πάου στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των συνεργατών και μελών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

​Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Μαρία Θωίδου
Mέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Email: maria [at] music-village [dot] gr

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πάου

Το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρίσκεται στην Αργαλαστή του Πηλίου, 43 χλμ. από τον Βόλο. Στεγάζεται στα κτήρια μιας παλιάς μονής του 18ου αιώνα (Μονής του Αγ. Νικολάου) που παραχωρήθηκε το 1985 από την κοινότητα της Αργαλαστής στο Πανεπιστημίο. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με σεβασμό στην ιστορικότητα του συγκροτήματος, προχώρησε στις απαραίτητες εργασίες αναπαλαίωσης και ανακατασκευής του συγκροτήματος για να λειτουργήσει ως Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Το φυσικό κάλλος, η δυνατότητα φιλοξενίας μικρού αριθμού επισκεπτών, καθώς και η τοποθεσία του - κοντά στην Αργαλαστή και σε κομβικό σημείο του οδικού και πεζοπορικού δικτύου επικοινωνίας των χωριών του νοτίου Πηλίου - καθιστούν το συγκρότημα αυτό έναν ιδανικό χώρο για τη διενέργεια επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.