Το πρόγραμμα «Εξειδίκευση στην Κατ΄ Οίκον Φροντίδα» στοχεύει στη μετάδοση διεπιστημονικών γνώσεων που άπτονται στην πρόληψη νόσων και την προαγωγή της υγείας, στη φροντίδα στο σπίτι ατόμων και οικογενειών που χρειάζονται νοσηλευτικές παρεμβάσεις, υποστηρικτικές θεραπείες, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι μακροχρόνιες, όπως σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο, σακχαρώδη διαβήτη, παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, καρδιοπαθείς, ψυχιατρικά περιστατικά, νεφροπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και υπέρταση, με νόσο Alzheimer, σε νέες μητέρες με τα νεογνά τους, σε άρρωστα παιδιά που δεν απαιτείται ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, σε ευάλωτους ηλικιωμένους, σε άτομα με αναπηρίες καθώς και ανακουφιστική φροντίδα και παρακολούθηση περιστατικών σε θέματα δημόσιας υγείας.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν:
•Πτυχιούχους επαγγελματίες υγείας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ & ΤΕΙ) της ημεδαπής και της αλλοδαπής.
•Εργαζόμενους σε τομείς Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας όπως στα προγράμματα των Δήμων « Βοήθεια στο σπίτι», επίσημους ή ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με χρόνιο νόσημα ή αναπηρία (π.χ. ΥΕ Οικογενειακών βοηθών ) οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
•Απόφοιτους EΠΑ.Λ. ή Τ.Ε.Ε. ή Τ.Ε.Λ. ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή «Τάξης μαθητείας» ΕΠΑ.Λ., ή I.E.Κ. με κατεύθυνση στον τομέα της Υγείας –Πρόνοιας-Ευεξίας (π.χ. Βοηθός Νοσηλευτή, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Βοηθός Εργοθεραπείας κ.λ.π).
•Φοιτητές επαγγελμάτων υγείας.
**ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ**
Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος φέρει η κα. Ελένη Λαχανά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μάθε περισσότερα εδώ: https://learning.uth.gr/home_care/
#learning_uth
Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την πραγματοποίηση του θεμελιώδους για την Κυκλαδική ιστορία και αρχαιολογία συνεδρίου «Κέα – Κύθνος: Ιστορία και Αρχαιολογία» που είχε διεξαχθεί στα δύο νησιά το έτος 1994. Χάρη στη δημοσίευση των… περισσότερα