Η Καθηγήτρια Σταυρούλα Καλδή Προσκεκλημένη ομιλήτρια σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο Ουζμπεκιστάν

  • Με τον Πρύτανη του Samarkand State Institute of Foreign Languages, Assoc. Professor Kholiqov Bahodir Alikulovich και καθηγητές/τριες από Ρωσία, Ουζμπεκιστάν, Ινδία, Αραβικά Εμιράτα.
    Με τον Πρύτανη του Samarkand State Institute of Foreign Languages, Assoc. Professor Kholiqov Bahodir Alikulovich και καθηγητές/τριες από Ρωσία, Ουζμπεκιστάν, Ινδία, Αραβικά Εμιράτα.
  • Με τον Πρύτανη του Samarkand State Institute of Foreign Languages, Assoc. Professor Kholiqov Bahodir Alikulovich και καθηγητές/τριες από Ρωσία.
    Με τον Πρύτανη του Samarkand State Institute of Foreign Languages, Assoc. Professor Kholiqov Bahodir Alikulovich και καθηγητές/τριες από Ρωσία.

Η κ. Σταυρούλα Καλδή, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχε στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο ifte2025uzbekistan.samdu.uz/en (International Forum of Teacher Education 2025) ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και μοναδική Ελληνίδα εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Ιουνίου 2025 σε τρία Πανεπιστημιακά ιδρύματα στο Ουζμπεκιστάν: Samarkand State University, Institution of English Philology and Translation Studies & Shahrishabz Pedagogical Institution.  Οι βασικοί στόχοι του συνεδρίου ήταν (α) Διάλογος για τρέχοντα και μελλοντικά διεθνή επιστημονικά έργα στον τομέα της εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής επιστήμης, συντονισμός των δραστηριοτήτων των συμμετεχόντων στο πλαίσιο εργαστηρίων και καθορισμός σχεδίων υλοποίησης και (β) Βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, παρουσίασης αποτελεσμάτων παιδαγωγικής πρακτικής και ανταλλαγής εμπειριών και ιδεών. Το επιστημονικό συνέδριο φιλοξενήθηκε σε δύο από τις αρχαιότερες πόλεις της Κεντρικής Ασίας (Σαμαρκάνδη και Σαχρισάμπς, σταυροδρόμια της Κεντρικής Ασίας και εστίες της Ισλαμικής Αναγέννησης) με ιστορία που ξεπερνά τα 2.700 χρόνια. Το θέμα του συνεδρίου ήταν "Modern Pedagogical Education in International, National and Regional Dimensions" και οι κεντρικές ομιλίες της Καθηγήτριας Σ. Καλδή αφορούσαν τις «Δια βίου μάθησης δεξιότητες υποψήφιων εκπαιδευτικών» και «επιστημονικές θέσεις για την παροχή ποιότητας στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών». Επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από το Ουζμπεκιστάν, τη Ρωσία, τη Νότιο Κορέα, την Ινδία, τα Αραβικά Εμιράτα και τα Βαλκάνια συμμετείχαν στο εν λόγω συνέδριο ανταλλάσσοντας επιστημονικές απόψεις για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στο διεθνές προσκήνιο και εδραιώνοντας διεθνείς συνεργασίες, ενώ η υποδοχή σε κάθε Ίδρυμα ήταν εντυπωσιακή με έντονα πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής.