To Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας) είναι ένα 4ετές πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής αγοράς και βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, καλύπτοντας τις απαιτήσεις τις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας και επιστήμης τροφίμων.
Το Τμήμα διαθέτει καλά οργανωμένα εργαστήρια με σύγχρονες υποδομές, τα οποία προσφέρουν σημαντική θεωρητική και τεχνική-εργαστηριακή εκπαίδευση στους φοιτητές και συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, τόσο ελληνικά όσο και ευρωπαϊκά, καθώς και σε αυτοχρηματοδούμενα ερευνητικά έργα σε συνεργασία με τη βιομηχανία τροφίμων, παράγοντας σημαντικά αποτελέσματα εφαρμοσμένης έρευνας.
Οι απόφοιτοι Τεχνολόγοι Τροφίμων περιλαμβάνονται στις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας, ειδικά στην Ελλάδα όπου η Βιομηχανία Τροφίμων είναι από τους πιο σημαντικούς κλάδους μεταποίησης, και απασχολούνται στην παραγωγή, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τον ποιοτικό (χημικό και μικροβιολογικό) έλεγχο και την τήρηση συστημάτων και προτύπων ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και ποτών, σε εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων-ποτών, σε εταιρίες εμπορίας τροφίμων και α' υλών τροφίμων, σε εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων τροφίμων, ως ερευνητές σε δημόσια ή ιδιωτικά ερευνητικά εργαστήρια, καθώς και σε θέσεις Τεχνολόγων Τροφίμων στο Δημόσιο Τομέα (ΕΦΕΤ, EFSA, Νομαρχίες, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Υπουργείο Γεωργίας, κλπ).
5318099 | 5314137 |
5313141 | 5318142 |
5312066 | 5318032 |
5318011 | 5317130 |
5318087 | 5313010 |
5317090 | 5318002 |
Ανακοινώνεται ότι η τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19/11/2024 και ώρα 11:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του κτιρίου Γ του Τμήματος ΔΕΞΥΣ. Οι απόφοιτοι θα πρέπει να προσέλθουν στο κτίριο τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα για την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων.
Ανακοινώνεται στους φοιτητές ότι θα πρέπει να αποστείλουν αποκλειστικά και μόνο στο email της γραμματείας (ps-food [at] uth.gr (ps-food[at]uth[dot]gr)) την εισηγητική έκθεση ολοκλήρωσης της πτυχιακής τους (επισυνάπτεται το έντυπο), καθώς και υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr στην οποία θα αναγράφουν: ότι δεν εμπεριέχονται στοιχεία λογοκλοπής στην πτυχιακή εργασία μου.
Κατά την διάρκεια της πρακτικής συμπληρώνετε τα βιβλία της πρακτικής το δικό σας και ο φορέας το δικό του, και τα γράφετε σε ένα cd
Επίσης την βεβαίωση περάτωσης υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον φορέα και από εσάς, σε έντυπη μορφή
Τα ένσημα του ΕΦΚΑ σε έντυπη μορφή
Την διακοπή από ΕΡΓΑΝΗ σε έντυπη μορφή
Στην συνέχεια τα βάζετε όλα μαζί σε ένα φάκελο
ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΟΔΟΣ ΤΕΡΜΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΔΕΗ
2441064787
ΤΚ 43100
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 1/12/2024
Τα έντυπα που απαιτούνται είναι:
α) η αίτηση ένταξης 1 φορά συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον φοιτητή
β) η βεβαίωση αποδοχής φορέα 1 φορά συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον φορέα
γ) οι συμβάσεις 4 φορές πρωτότυπα συμπληρωμένες υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από τον φορέα και από τον φοιτητή.
Όλα μαζί αποστέλλονται στην γραμματεία με courier και όχι με email.
Οι φοιτητές που θα ορκιστούν θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά (ps-food [at] uth.gr (ps-food[at]uth[dot]gr)) την αίτηση πτυχίου που επισυνάπτεται και μια φωτοτυπία της ταυτότητάς τους εφόσον έχουν ολοκληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις (μαθήματα, πρακτική, πτυχιακή). Επίσης θα πρέπει να αποστείλουν στην γραμματεία ταχυδρομικά το φοιτητικό τους πάσο όπως και να επικοινωνήσουν με την βιβλιοθήκη στο τηλ. 2441080031 για τυχόν εκκρεμότητες.
Ανακοινώνεται στους φοιτητές του τμήματος ότι ξεκίνησε η δήλωση των μαθημάτων για το χειμερινού εξάμηνο ακαδ. έτους 2024-2025
από 4-10-2024 έως 20-10-2024.
Ανακοινώνεται στους φοιτητές ότι θα πρέπει να αποστείλουν αποκλειστικά και μόνο στο email της γραμματείας (ps-food [at] uth.gr (ps-food[at]uth[dot]gr)) την εισηγητική έκθεση ολοκλήρωσης της πτυχιακής τους (επισυνάπτεται το έντυπο), καθώς και υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr στην οποία θα αναγράφουν: ότι δεν εμπεριέχονται στοιχεία λογοκλοπής στην πτυχιακή εργασία μου.