To Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας) είναι ένα 4ετές πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής αγοράς και βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, καλύπτοντας τις απαιτήσεις τις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας και επιστήμης τροφίμων.
Το Τμήμα διαθέτει καλά οργανωμένα εργαστήρια με σύγχρονες υποδομές, τα οποία προσφέρουν σημαντική θεωρητική και τεχνική-εργαστηριακή εκπαίδευση στους φοιτητές και συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, τόσο ελληνικά όσο και ευρωπαϊκά, καθώς και σε αυτοχρηματοδούμενα ερευνητικά έργα σε συνεργασία με τη βιομηχανία τροφίμων, παράγοντας σημαντικά αποτελέσματα εφαρμοσμένης έρευνας.
Οι απόφοιτοι Τεχνολόγοι Τροφίμων περιλαμβάνονται στις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας, ειδικά στην Ελλάδα όπου η Βιομηχανία Τροφίμων είναι από τους πιο σημαντικούς κλάδους μεταποίησης, και απασχολούνται στην παραγωγή, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τον ποιοτικό (χημικό και μικροβιολογικό) έλεγχο και την τήρηση συστημάτων και προτύπων ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και ποτών, σε εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων-ποτών, σε εταιρίες εμπορίας τροφίμων και α' υλών τροφίμων, σε εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων τροφίμων, ως ερευνητές σε δημόσια ή ιδιωτικά ερευνητικά εργαστήρια, καθώς και σε θέσεις Τεχνολόγων Τροφίμων στο Δημόσιο Τομέα (ΕΦΕΤ, EFSA, Νομαρχίες, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Υπουργείο Γεωργίας, κλπ).
Παρακαλούνται όσες/οι θα ορκιστούν τη Τρίτη 23-7-2024 να προσέλθουν στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γ του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού (Β. Γρίβα 11, Καρδίτσα) στις 11:00 π.μ. για την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων.
Ανακοινώνεται στους φοιτητές ότι θα πρέπει να αποστείλουν αποκλειστικά και μόνο στο email της γραμματείας (ps-food [at] uth.gr (ps-food[at]uth[dot]gr)) την εισηγητική έκθεση ολοκλήρωσης της πτυχιακής τους (επισυνάπτεται το έντυπο), καθώς και υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr στην οποία θα αναγράφουν: ότι δεν εμπεριέχονται στοιχεία λογοκλοπής στην πτυχιακή εργασία μου.
Ενημερώνουμε τους φοιτητές ότι υπάρχουν 5 θέσεις ανοιχτές για πρακτική άσκηση για το τμήμα του Ποιοτικού Ελέγχου στο εργοστάσιο νερού ΘΕΟΝΗ στην Βατσουνιά Μουζακίου για το διάστημα από 7/24 – 12/24.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Ντιντή Λάμπρο.
Ντιντής Λάμπρος
Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού
Τηλ. +30 2445061200
Κιν +30 6980387675
Οι φοιτητές που θα ορκιστούν θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά (ps-food [at] uth.gr (ps-food[at]uth[dot]gr)) την αίτηση πτυχίου που επισυνάπτεται και μια φωτοτυπία της ταυτότητάς τους εφόσον έχουν ολοκληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις (μαθήματα, πρακτική, πτυχιακή). Επίσης θα πρέπει να αποστείλουν στην γραμματεία ταχυδρομικά το φοιτητικό τους πάσο και 2 cd με την πτυχιακή τους εργασία όσοι δεν το έχουν κάνει. Η διαδικασία λογοκλοπής ισχύει όπως περιγράφεται σε προηγούμενες ανακοινώσεις.
Ανακοινώνεται ότι η τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/07/2024 και ώρα 12:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του κτιρίου Γ του Τμήματος ΔΕΞΥΣ. Οι απόφοιτοι θα πρέπει να προσέλθουν στο κτίριο τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα για την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων.
Οι φοιτητές που θα ορκιστούν θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά (ps-food [at] uth.gr (ps-food[at]uth[dot]gr)) την αίτηση πτυχίου που επισυνάπτεται και μια φωτοτυπία της ταυτότητάς τους εφόσον έχουν ολοκληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις (μαθήματα, πρακτική, πτυχιακή). Επίσης θα πρέπει να αποστείλουν στην γραμματεία ταχυδρομικά το φοιτητικό τους πάσο και 2 cd με την πτυχιακή τους εργασία όσοι δεν το έχουν κάνει. Η διαδικασία λογοκλοπής ισχύει όπως περιγράφεται σε προηγούμενες ανακοινώσεις.