«Ευημερία Νάρκη» από την ομάδα «Τρίτος Όροφος»

«Ευημερία Νάρκη» από την ομάδα «Τρίτος Όροφος»
«Ευημερία Νάρκη» από την ομάδα «Τρίτος Όροφος»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

https://youtu.be/WLhJAqjXzxI 
https://www.youtube.com/watch?v=EGV5OkWuj18
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΙΟΥ 
Προβολή - Ώρα : 9.00΄μ.μ. 
«Ευημερία Νάρκη» από την ομάδα «Τρίτος Όροφος» 
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
Σε μια όχι και τόσο μακρινή δυστοπία, τα πράγματα δουλεύουν ρολόι και οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και παραγωγικοί. Τι γίνεται όμως όταν το σύστημα αποδεικνύεται ελαττωματικό; 
Διάρκεια : 20΄ 
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών προσαρμόζεται για άλλη μια φορά στις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες και προχωρά στην οργάνωση μιας διαδικτυακής προσέγγισης της Πανεπιστημιάδας Φοιτητικού Θεάτρου, μέσα από το κανάλι του στο Υou tube https://youtu.be/WLhJAqjXzxI & https://www.youtube.com/watch?v=EGV5OkWuj18 μιας και ήταν για άλλη μια χρονιά αδύνατον η διοργάνωση μας να έχει για το 2021 την μορφή που είχε πριν την πανδημία, εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν τόσο για τους κλειστούς χώρους πολιτισμού όσο και για τις πανεπιστημιακές σχολές, οι οποίες καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς διενεργούσαν τα μαθήματα τους με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Παρόλες όμως τις δυσκολίες 8 φοιτητικές θεατρικές ομάδες, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν 8 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις πάνω στο θέμα της Ελευθερίας. 
Οι ομάδες συμμετέχουν με ένα βίντεο διάρκειας 15- 20 λεπτών, όπου μέσω της θεατρικής τέχνης και των σύγχρονων μέσων προσπαθούν να προσεγγίσουν το θέμα της Ελευθερίας αναφερόμενοι άμεσα στην επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης αλλά και έμμεσα σε όλα όσα η ανθρωπότητα βιώνει τα τελευταίο δύο χρόνια. 
Ο αγώνας των Ελλήνων για την ελευθερία ενέπνευσε χιλιάδες καλλιτέχνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Θεωρούμε ότι ακόμη και σήμερα μπορεί να αποτελέσει ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και να προσεγγιστεί με δεκάδες πρωτότυπους τρόπους. 
Για το λόγο αυτό, δεν υπήρξε καμία δέσμευση ως προς την προσέγγιση του θέματος, και οι ομάδες βασίστηκαν είτε σε κάποιο γνωστό έργο τέχνης, είτε δημιούργησαν την δική τους πρωτότυπη προσέγγιση