Χορωδία

Η Χορωδία του Π.Θ. ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό την ανάδειξη και εξοικείωση με τη μουσική πολυφωνία μέσα σε διαφορετικά είδη μουσικής. Τα μέλη της είναι φοιτητές και στις δράσεις της εντάσσει όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου (Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία).

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες της χορωδίας αναπτύσσονται τόσο εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και εκτός πανεπιστημίου, με συμμετοχές και συμπράξεις σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ, παραστάσεις και συναυλίες.

Ακροάσεις για τη συμμετοχή στη Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζονται και μπορείτε να ενημερωθείτε γι’ αυτές, μέσω του παρακάτω συνδέσμου: chorodia [at] uth.gr (chorodia[at]uth[dot]gr)

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χορωδίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Νίκος Χιώτογλου,

Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις, κορυφαίες εκ των οποίων είναι οι εξής:

  • Σειρά συναυλιών με τον τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα και το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός» στον Βόλο, τη Λάρισα, τη Λιβαδειά και τη Λαμία (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2016).
  • Συμμετοχή στις συναυλίες της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Θερινό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ και στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, στα πλαίσια της στήριξης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών – ΕΛΕΠΑΠ (Μάιος 2017 και 2018).
  • Συναυλία με την τραγουδίστρια Γλυκερία και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» (Ιούλιος 2017).
  • Σειρά συναυλιών με τον τραγουδιστή Γιάννη Κότσιρα και το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός» στον Βόλο, την Αλεξάνδρεια, τη Θεσσαλονίκη, τα Φάρσαλα, τη Λάρισα, τη Λιβαδειά, τη Λαμία (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2018).
  • Συμμετοχή στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης στα πλαίσια της απονομής του χρυσού μεταλλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Π.Θ. (Μάιος 2018).
  • Συναυλία με τον τραγουδιστή και συνθέτη Διονύση Σαββόπουλο και το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» (Ιούλιος 2018).
  • Συναυλία με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη στα πλαίσια παρουσίασης των κομματιών της παράστασης «Σμύρνη μου Αγαπημένη» (Σεπτέμβριος 2018).
  • Συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και την Εστουντιαντίνα με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη στα πλαίσια εορτασμού των 20 χρόνων ίδρυσης της ορχήστρας (Σεπτέμβριος 2018).
  • Σειρά συναυλιών με τον δημιουργό Γιώργο Ανδρέου, στο έργο του «Ναύς των Ονείρων» (Ιούλιος 2019).
  • Σειρά συναυλιών με τους τραγουδιστές Ορφέα Περίδη, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη και το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός» στην Εύβοια, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Καστοριά (Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2019).

Τη καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει ο μουσικός Νικόλαος Χιώτογλου, Διπλωματούχος Μαέστρος της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.