Επιστροφές βιβλίων δανεισμένων από την Κεντρική Βιβλιοθήκη - Λειτουργία Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης

Κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Α. Επιστροφές βιβλίων (και άλλων υλικών) δανεισμένων από την Κεντρική Βιβλιοθήκη

Από τη Δευτέρα 9/10/2023 (καθημερινά τις εργάσιμες μέρες από 09:30 έως 15:00) όσοι έχουν δανειστεί βιβλία (ή άλλο υλικό) από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΠΘ στο Βόλο θα μπορούν να τα επιστρέφουν στην αίθουσα Α16 (εργαστήριο Η/Υ μεταπτυχιακών προγραμμάτων) του 1ου ορόφου του κτιρίου Ματσάγγου του Οικονομικού Τμήματος του ΠΘ (η διεύθυνση του κτιρίου είναι 28ης Οκτωβρίου 78 με Παύλου Μελά, 38333 Βόλος - η είσοδος γίνεται από την οδό Παύλου Μελά).

Λόγω του περιορισμένου χώρου αποθήκευσης, οι επιστροφές είναι δυνατές μόνο για τους παρακάτω λόγους:

α) για την έκδοση βεβαίωσης μη οφειλής βιβλίων και άλλου υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την ορκωμοσία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων του Ιδρύματος (οι βεβαιώσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις αντίστοιχες γραμματείες), και

β) στην περίπτωση μεταγραφής σε άλλο Πανεπιστήμιο, απόσπασης ή μετάταξης σε άλλο φορέα, συνταξιοδότησης και για κάθε άλλο λόγο αποχώρησης από την κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται ότι έχει ήδη παραταθεί συνολικά η προθεσμία επιστροφής για όλα τα βιβλία που έχουν δανειστεί από την Κεντρική Βιβλιοθήκη, ενώ η σχετική προθεσμία θα παρατείνεται συνεχώς μέχρι την επαναλειτουργία του κτιρίου.

Β. Λειτουργία Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης

Όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης λειτουργούν πλήρως (δείτε πληροφορίες πρόσβασης στο δικτυακό της τόπο: http://www.lib.uth.gr).

Η επικοινωνία με την Κεντρική Βιβλιοθήκη γίνεται ηλεκτρονικά (οποιαδήποτε ημέρα και ώρα) και από τη Δευτέρα 9/10/2023 και τηλεφωνικά (Δευτέρα-Παρασκευή από 09:30 έως 15:00) στα τηλ. 24210 06300 και 24210 06301. Από την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται να αρχίσει ο καθαρισμός του κτιρίου από λάσπη και κατεστραμμένο εξοπλισμό και υλικά, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο τεχνικός έλεγχος ώστε να καταστεί δυνατή εκτίμηση των απαραίτητων επισκευών, παρεμβάσεων και προμηθειών για την επαναλειτουργία του κτιρίου.

Από τη Δευτέρα 9/10/2023 θα λειτουργεί κανονικά το Παράρτημα του Λαογραφικού Κέντρου Κίτσου Μακρή και από την Τρίτη 10/10/2023 το Παράρτημα στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών στο Βόλο.