Το «Ideathon», με αντικείμενο «Ψηφιοποίηση στην Υγεία»

  • Το «Ideathon», με αντικείμενο «Ψηφιοποίηση στην Υγεία»
    Το «Ideathon», με αντικείμενο «Ψηφιοποίηση στην Υγεία»
  • Το «Ideathon», με αντικείμενο «Ψηφιοποίηση στην Υγεία»
    Το «Ideathon», με αντικείμενο «Ψηφιοποίηση στην Υγεία»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τοIdeathon Ψηφιακής Καινοτομίας με τίτλο «Ψηφιοτολμώ» από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τοΓενικό Νοσοκομείο Λάρισας,στο CampusΓαιόπολις του Π.Θ., το Σάββατο 14Οκτωβρίου.Το «Ideathon», με αντικείμενο «Ψηφιοποίηση στην Υγεία» αφορούσεσυγκεκριμένα στην πρόταση λύσεων στα παρακάτω προβλήματα που τέθηκαν από τη Διοίκηση του Γ.Ν.Λ.:
1. Διαχείριση αποθήκης – Logistics: Παρακολούθηση διανομής και χρέωσης υλικών ανά κλινική και ανά ασθενή.
2. Ψηφιοποίηση ιατρικών εξετάσεων και ασφαλής παράδοση στον οικογενειακό ιατρό.
Οισυμμετέχουσες ομάδες μελών ΔΕΠ, ερευνητών, υποψήφιων διδακτόρων και προπτυχιακών φοιτητών του Π.Θ. παρουσίασαν τις προτάσειςτους σε στελέχη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στους παραβρισκόμενους ακαδημαϊκούς και το συμμετέχον κοινό. Ηδιαγωνιστική διαδικασία έκλεισε με τη βράβευση των επικρατέστερων από τις προτεινόμενες λύσεις.
Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού διεξήχθη στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ο Ρόλος του Πανεπιστημίου στην Ψηφιοποίηση του Δημόσιου Νοσοκομείου», στο οποίο συμμετείχαν ο Διοικητήςτου Γ.Ν.Λ., κος Γρηγόρης Βλαχάκης, τα στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης του Γ.Ν.Λ., κα Δήμητρα Σαρακατσάνου και κα Μαρία Δαλάκα, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της ΜΟΚΕ, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. ΓεώργιοςΣταμπουλής, ο Καθηγητής κος Βασίλης Γερογιάννης,ο Καθηγητής κος Φιτσιλής Παναγιώτης, η κα ΛαΐτσουΕλένη, ΕΔΙΠ Π.Θ. και ο κος ΤαμπόσηςΙωάννης, ΜεταδιδάκτοραςΠΘ. Τη συζήτηση συντόνιζε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κα Γλυκερία Καραγκούνη.  Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος σχετικά με την ανάγκη να γίνονται τέτοιες θεματικές συζητήσεις σε δομημένο πλαίσιο, όπου μπορούν να προκύψουν συνέργειες μεταξύ  των δημόσιων οργανισμών γενικότερα και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Ειδικότερα για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Γ.Ν.Λ. και Π.Θ., επισημάνθηκε η σημασία τηςανταλλαγής γνώσης,η δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης στις υπάρχουσες ανάγκες και τα προβλήματα του νοσοκομείου όσον αφορά στην εύρεση και ανάπτυξη τεχνολογικών και οργανωτικών ευέλικτων λύσεων,θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του.Μεταξύ άλλων, δόθηκε επίσης έμφαση στην πιστοποίηση γνώσεων των στελεχών του νοσοκομείου και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΠΘ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».