Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Θεσσαλίας στο Βόλο και προκρίσεις στον Ελληνικό Τελικό

Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Θεσσαλίας στο Βόλο και προκρίσεις στον Ελληνικό Τελικό
Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Θεσσαλίας στο Βόλο και προκρίσεις στον Ελληνικό Τελικό

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο  Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Θεσσαλίας στο Βόλο, μια συνδιοργάνωση της Eduact με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 17 ομάδες με 200 μαθητές και προπονητές ενώ την εκδήλώση επισκέφθηκαν πάνω από 1000 άτομα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι συμμετέχοντες έχοντας σαν φετινό θέμα την ενέργεια, πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται χτίζουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Σημαντική ήταν η προσφορά της ομάδας εθελοντών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων.
Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Θεσσαλίας είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 30% των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην      κατηγορία CHALLENGE  είναι οι: C3020    Robo_Friends, C3027    tal.OS, C3045    RobotExperts, C3046    R^2, C3087    AKETH Energy Lions.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι: κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, Καθηγητής Οικονομικού Τμήματος ΠΘ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΔΠ ΠΘ, κ. Ροδακινιάς Πέτρος, μέλος ΕΔΙΠ τμήματος Χωροταξίας και εκπρόσωπος ΜΟΚΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Λουκάς Ζαχείλας, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος, (μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας Βόλου), κ. Χρήστος Κιούσης, φετινός ambassador του FIRST® LEGO® League Θεσσαλία, κ. Νίκος Μπουντούρης, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, κα Δώρα Μούτσιου, παγκόσμια και πανελλήνια πρωταθλήτρια στο άθλημα της  Σκοποβολής ατόμων με αναπηρία και κ. Χάρης Καρακατσούνης,  πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης  οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους και τους ενθάρρυναν να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους, με πίστη στις δυνάμεις, στα όνειρά τους και στη δυναμική των συνεργασιών. 

Τη διοργάνωση υποστήριξαν σε τοπικό επίπεδο: ΕΑΔΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), ΕΨΑ, MoesHouse, Ergon, η ομάδα F1 “Κένταυρος” του ΠΘ, η ΜΟΚΕ του ΠΘ, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας (Υγειονομική κάλυψη)  καθώς και οι χορηγοί Επικοινωνίας ΕΡΤ Βόλου, Γεγονότα, Εφημερίδα Μαγνησία.

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ: https://firstlegoleague.gr/