i2i_Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης Προσωπικού (Staff Entrepreneurial Training Programme)

i2i_Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης Προσωπικού (Staff Entrepreneurial Training Programme)
i2i_Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης Προσωπικού (Staff Entrepreneurial Training Programme)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

στο πρόγραμμα Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης Προσωπικού (“Staff Entrepreneurial Training Programme”) που θα πραγματοποιηθεί από 18 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ερευνητικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, μόνιμους/ες και συμβασιούχους του ΠΘ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση τεχνογνωσίας σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικά ζητήματα αξιοποίησης της έρευνας και της καινοτομίας ενσωματώνοντας σύγχρονες προσεγγίσεις όπως η «Ανοικτή Επιστήμη» και «Ανοικτή Καινοτομία» (Open Science and Open Innovation), το σχεδιασμό με βάση το χρήστη (Design Thinking), η συμβουλευτική από μέντορες (Mentorship) και η παιγνιοποίηση της μάθησης και της ανάπτυξης καινοτομίας.

Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί δια ζώσης και εξ αποστάσεως, ανάλογα με την ενότητα.

Το πρόγραμμα οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου i2i (“idea to impact”).

Το έργο  i2i (“idea to impact”) υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας HEI Initiative του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) με σκοπό την ανάπτυξη του δυναμικού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το έργο στοχεύει στη διεύρυνση και ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτόμου επιχειρηματικότητας γύρω από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τη μεταξύ τους δικτύωση. Συνολικά θα εκπαιδευτούν, σε διάστημα δύο ετών, περισσότεροι από 800 φοιτητές και φοιτήτριες και 300 μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού ώστε να διευρύνουν την οπτική τους πέρα από τα όρια της εξειδίκευσής τους και να αναπτύξουν καινοτόμο νοοτροπία και ικανότητες.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.