Η Πολυτεχνική Σχολή διοργανώνει εσπερίδα με θέμα τις κακοκαιρίες Daniel και Elias

Η Πολυτεχνική Σχολή διοργανώνει εσπερίδα με θέμα τις κακοκαιρίες Daniel και Elias
Η Πολυτεχνική Σχολή διοργανώνει εσπερίδα με θέμα τις κακοκαιρίες Daniel και Elias

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΤΕΕ Μαγνησίας διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα Επιπτώσεις και διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias στο δομημένο περιβάλλον, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, 2024, ώρα 6:00 μμ -9:30 μμ, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, 2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος (Στοά Ηλία Καραπατή) στον Βόλο.

Στόχος της εσπερίδας είναι να παρουσιαστούν οι επιπτώσεις των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο του 2023 και να αναλυθούν μέτρα διαχείρισης που προσβλέπουν στην αποκατάσταση των ζημιών και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της υποδομής και του περιβάλλοντος της περιοχής. Η θεματολογία των ομιλιών περιλαμβάνει τις αιτίες δημιουργίας τέτοιων φαινομένων, την εκτίμηση του πλημμυρικού κινδύνου, την αποτίμηση των βλαβών που σημειώθηκαν στα συγκοινωνιακά και άλλα δίκτυα υποδομής και στους τερματικούς σταθμούς τους, τα διαχειριστικά μέτρα και την αποτελεσματικότητά τους.

Οι ομιλητές είναι καθηγητές των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής που εξειδικεύονται σε θέματα πρόβλεψης, διαχείρισης και αποκατάστασης καταστροφών στο δομημένο περιβάλλον.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι Θεσσαλίας) και φορέων διαχείρισης δικτύων κοινής οφέλειας.

Η εσπερίδα απευθύνεται σε φοιτητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε μηχανικούς, επιστήμονες και επαγγελματίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.