Hack The Business Greece 2023

  • Hack The Business Greece 2023
    Hack The Business Greece 2023
  • Hack The Business Greece 2023
    Hack The Business Greece 2023

Με πρωτοβουλία του Corallia, την υποστήριξη της θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece), του Ελληνικού Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και του έργου ENTREPRENEDU,  και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργανώνεται ο πανελλήνιος εκπαιδευτικός διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας HackTheBusiness Greece στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών.
Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ξεκινά την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Χανιά, με συνδιοργανωτές τομε συν διοργανωτές το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), το Πολυτεχνείο Κρήτης (ΤΕΠ). H δεύτερη φάση και ο τελικός του διαγωνισμού θα λάβει χώρα στις 25 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Corallia. 
Ο διαγωνισμός HackTheBusiness Greece αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για «νεαρά» μυαλά, φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές και startuppers, που επιθυμούν να γνωρίσουν την αναπτυσσόμενη τεχνολογική περιοχή και τα μυστικά του Διαστήματος, να έχουν μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης, να αξιοποιήσουν πρακτικά τη θεωρητική τους κατάρτιση δημιουργώντας πραγματικές λύσεις για υπαρκτά προβλήματα, και να οδηγηθούν ακόμη και στη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης που θα φέρει επανάσταση στο διαστημικό τομέα στην Ελλάδα. 
Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν σε ομάδες μέχρι 6 ατόμων. Πρέπει να είναι άτομα ηλικίας 18-40 ετών και να είναι νόμιμοι κάτοικοι της ΕΕ. Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με φυσική παρουσία αλλά είναι δυνατό κάποια μέλη της ομάδας να συνδεθούν διαδικτυακά. 
Οι ομάδες θα κερδίσουν βραβεία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, επαγγελματική ανάπτυξη με διεπιστημονικές δεξιότητες, θα βελτιώσουν την τεχνογνωσία τους, θα μάθουν από έμπειρους μέντορες, και θα αποκτήσουν προβολή και αναγνώριση. Οι νικήτριες ομάδες της πρώτης φάσης θα λάβουν εκτεταμένο mentoring από EBAN, Fraunhofer, LUISS, Amaldi, F6S, κ.ά. και travel vouchers για τη συμμετοχή στον τελικό της Αθήνας.
Επιπλέον, οι 4 νικητές του τελικού θα κερδίσουν το μερίδιό τους στο έπαθλο των €6.000 και το ENTREPRENEDU Venture Building Programme (ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης 60 ωρών). Σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθεί ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το ESA BIC Greece (προετοιμασία προτάσεων για τη θερμοκοιτίδα) και ένα 4-μερο εντατικής επιχειρηματικής εκκίνησης από το πρόγραμμα STARTAB.
Παρακολουθήσετε το Warm-up Session στις 25 Οκτωβρίου κάνοντας εγγραφή στο https://shorturl.at/jIP02.
Υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής έως τις 31 Οκτωβρίου στο https://www.f6s.com/entreprenedu-hackthebusinessgreece/apply.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στο https://entreprenedu.eu/hackthebusinessgreece