Εκδήλωση για πράσινη καινοτομία με συμμετοχή του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου

Εκδήλωση για πράσινη καινοτομία με συμμετοχή του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου
Εκδήλωση για πράσινη καινοτομία με συμμετοχή του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου

ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και η ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (THMMY) συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα τις δεξιότητες καινοτομίας στην πράσινη οικονομία. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές επαγγελματικής κατάρτισης και σε αυτή συμμετείχαν 33 μαθητές  και καθηγητές του 2ου Εσπερινού Λυκείου Βόλου. Πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο υπολογιστών του ΤΗΜΜΥ στη διασταύρωση των οδών Σέκερη και Χέυντεν στο Βόλο την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2022. 
Η εκδήλωση αποτελούσε συνέχεια προηγούμενης διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου. Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενθαρρύνει την καινοτόμα σκέψη σε θέματα πράσινων διαδικασιών παραγωγής που έχουν άμεση σχέση με την επαγγελματική εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν σε ομάδες για το σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή πλατφόρμα συνεργασίας που απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές επαγγελματικής εκπαίδευσης. H ψηφιακή πλατφόρμα έχει αναπτυχθεί από την ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης στα πλαίσια του ερευνητικού έργου Design4Climate που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται από το 2020 έως το 2022. 
Το ερευνητικό έργο Design4Climate στοχεύει στην ανάπτυξη της καινοτόμου σκέψης στην επαγγελματική κατάρτιση για προώθηση της κυκλικής παραγωγής. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο ερευνητικό έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, και τη Σουηδία. 
Επιστημονικά υπεύθυνοι του ερευνητικού έργου Design4Climate είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του τμήματος κ. Ηλίας Χούστης. Την εκδήλωση άνοιξε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Παναγιώτου.