Ειδική τελετή προς τιμήν του Professor of Surgery στο Imperial College London και Hammersmith Hospital κ. Nagy HABIΒ κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ειδική τελετή προς τιμήν του Professor of Surgery στο Imperial College London και  Hammersmith Hospital κ. Nagy HABIΒ κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ειδική τελετή προς τιμήν του Professor of Surgery στο Imperial College London και Hammersmith Hospital κ. Nagy HABIΒ κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Βιόπολης Λάρισας θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή προς τιμήν του Professor of Surgery στο Imperial College London και  Hammersmith Hospital κ. Nagy HABIΒ κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο Καθηγητής Nagy Habib είναι επικεφαλής Χειρουργικής Ήπατος-Παγκρέατος-Χοληφόρων, στο Hammersmith Hospital και τέως Πρύτανης του Imperial College London. Πρωτοστάτησε στη μεταφραστική έρευνα διενεργώντας τις πρώτες κλινικές δοκιμές στη γονιδιακή θεραπεία και τη χρήση βλαστοκυττάρων  για τη θεραπεία  ηπατικών παθήσεων και καρκίνου. Είναι εφευρέτης επτά (7) ξεχωριστών χειρουργικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται ευρέως πια στη χειρουργική των όγκων. Για περισσότερο από μία δεκαετία ο καθηγητής Habib είχε μία στενή διασύνδεση και συνεργασία με το τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνεργαζόμενος με την ομάδα του Καθηγητή  Δ. Ζαχαρούλη. 
Η συνεργασία αυτή απέδωσε επτά (7) νέες συσκευές στη χειρουργική των όγκων καθώς και νέα δεδομένα στη γονιδιακή θεραπεία και τη χρήσηβλαστοκυττάρων στη θεραπεία του καρκίνου.
Ο καθηγητής Habib έχει τιμηθεί από όλες τις Εταιρείες Χειρουργικής υψηλού κύρους παγκοσμίως. Είναι κάτοχος χρυσού βραβείου από την επιτροπή κλινικής αριστείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ανακηρύχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους χειρουργούς της  Βρετανίας από το Saturday Times Magazine.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
Καθηγητής Χαράλαμπος Δ. ΜΠΙΛΛΙΝΗΣ
και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας,
Καθηγητής Θεόφιλος Σ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στην ειδική τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
προς τιμήν του Professor of Surgery στο Imperial College London
και  Hammersmith Hospital

κ. Nagy HABIB

κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης»,
στη Βιόπολη Λάρισας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00.

Με τιμή

 
Ο Πρύτανης
Χαράλαμπος Δ. ΜΠΙΛΛΙΝΗΣ    

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Θεόφιλος Σ. Καραχάλιος
 
 

~~~

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: 
-    Προσφώνηση του ProfessorofSurgery στο ImperialCollegeLondon και HammersmithHospital κ. NagyHABIBαπό τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Χαράλαμπο Δ. ΜΠΙΛΛΙΝΗ.

-    «Έπαινος» προς τον Professor NagyHABIB από τoν Καθηγητή Δημήτριο Χ. ΖΑΧΑΡΟΥΛΗ.

-    Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσηςκαι επίδοση των τίτλων και του Επιτηβεννίουαπό τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Θεόφιλο Σ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ.

-     Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: 
"Evolution of therapeutic concepts in liver, biliary and pancreatic surgery "
 
Πέρας της Τελετής
 
 ~~~