Το 2ο Εσπερινό Λύκειο Βόλου στο ΤΗΜΜΥ για μαθησιακές δράσεις με δωμάτια διαφυγής

Το 2ο Εσπερινό Λύκειο Βόλου στο ΤΗΜΜΥ για μαθησιακές δράσεις με δωμάτια διαφυγής
Το 2ο Εσπερινό Λύκειο Βόλου στο ΤΗΜΜΥ για μαθησιακές δράσεις με δωμάτια διαφυγής

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστώντου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ), και συγκεκριμμένα η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης (https://ctll.e-ce.uth.gr),διοργάνωσε σεμινάριο σχετικά με την εφαρμογή δωματίων διαφυγής, μιας ειδικής κατηγορίας σοβαρών παιχνιδιών, σε διαδικασίες μάθησης στις 22 Σεπτεμβρίου 2022. 
Περίπου 45 μαθητές και καθηγητές του σχολείου επισκέφτηκαν το εργαστήριο υπολογιστών στο νέο κτίριο του τμήματος στη διασταύρωση των οδών Σέκερη και Χέυντεν. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε μαθησιακές δράσεις με τη μορφή ψηφιακών δωματίων διαφυγής. Οι ψηφιακές εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν στοχεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτωνκαι έχουν ως θέματο περιορισμό των ρύπων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκεστα πλαίσια του ερευνητικού έργου ELMET: Experiential Learning Methodologies addressing Vulnerable Employed andUnemployed People (http://elmetproject.eu) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται από το 2020 μέχρι το 2022.Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο ερευνητικό έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Επιστημονικά υπεύθυνοι του έργου είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτακαι ο Ομ. Καθ. του τμήματος κ. Ηλίας Χούστης.
Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλαν ουσιαστικά ο Διευθυντής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ κ. Θανάσης Γκίκας και ο καθηγητής κ. Αντώνης Πλαγεράς. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΤΗΜΜΥ κ. Μιχάλης Βασιλακόπουλος.