Έκθεση Οπτικού και Ηχητικού Υλικού «Περιφράξεις | Διασχίσεις» α’ μέρος

Έναρξη
Λήξη
Έκθεση Οπτικού και Ηχητικού Υλικού «Περιφράξεις | Διασχίσεις» α’ μέρος
Έκθεση Οπτικού και Ηχητικού Υλικού «Περιφράξεις | Διασχίσεις» α’ μέρος

14.9.2019, ώρες 18.00-23.00
Κτίριο Μ2

Το Σάββατο, 14/9, το ερευνητικό εργαστήριο EscapeLab του τμήματος ΤΑΜ του ΠΘ θα συμμετάσχει στην έκθεση που διοργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Περιφράξεις / Διασχίσεις», μέρος β’, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το EscapeLab βραβεύτηκε στα πλαίσια της ανοιχτής πρόσκλησης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για υποβολή προτάσεων σχετικά με τη διοργάνωση καλλιτεχνικών δράσεων στον δημόσιο χώρο πάνω στη θεματική «Περιφράξεις / Διασχίσεις».
Η δράση με τίτλο «Αποχαιρετισμός» πραγματοποιήθηκε στο α’ μέρος των εκδηλώσεων, στις 21/6, την ημέρα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, και εκτίθεται εκ νέου στο β’ μέρος των εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια των τριών δράσεων που θα εκτυλίσσονται στους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου, το κοινό θα μπορεί παράλληλα να επισκεφθεί στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου Μ2 μια έκθεση με οπτικό και ηχητικό υλικό από τις δράσεις της 21ης Ιουνίου 2019, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του project.
Υπενθυμίζεται πως οι τρεις δράσεις της 21ης Ιουνίου («Out on the Inside» των Σάββα Μεταξά, Δανάης Γιαννακοπούλου, «Αποχαιρετισμός» του EscapeLab - Ερευνητικό εργαστήριο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Fence» των Μιχάλη Σιώνα, Δημήτρη Μαρωνίδη, Χρήστου Γούσιου), χρησιμοποιώντας ευφάνταστα τις δυνατότητες του ήχου, κατόρθωσαν να δείξουν τη διαπερατότητα και τη σχετικότητα των ορίων. Η performance «Fence» μάλιστα είχε ολοκληρωθεί με την απομάκρυνση του ανατολικού τμήματος της περίφραξης του Μεγάρου, αποδίδοντας έναν επιπλέον δημόσιο χώρο στους πολίτες και καταδεικνύοντας έμπρακτα την επιθυμία του Οργανισμού για άνοιγμα στον κόσμο και κατάργηση των κάθε λογής περιχαρακώσεων.