Εκπαίδευση Προσφύγων και Μητρικές Γλώσσες

Έναρξη
Εκπαίδευση Προσφύγων και Μητρικές Γλώσσες
Εκπαίδευση Προσφύγων και Μητρικές Γλώσσες

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας, που καθιερώθηκε από την UNESCO το 1999, με σκοπό την ενίσχυση της γλωσσικής επίγνωσης και της πολυγλωσσίας, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση προσφύγων και μητρικές γλώσσες» στον Βόλο, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, ώρες 17.30 με 21.00.
Την ημερίδα συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολυγλωσσίας, υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η UNICEF, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Παγκόσμιο Σωματείο Απόδημων Μαγνήτων «To Κοινόν των Μαγνήτων», το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 «Teachers for Europe: Setting an Agora for Democratic Education» Teachers 4 Europe και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο «Σαράτση», στο Παραλιακό Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, από τις 17.30 ως τις 21.00. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας.