Race for LIFE

  • Race for LIFE
    Race for LIFE
  • Race for LIFE
    Race for LIFE
  • Race for LIFE
    Race for LIFE

Τα τελευταία χρόνια, το ΚΕΘΕΑ, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας και ελέγχοντας επιστημονικά τα αποτελέσματα της συμβολής του αθλητισμού και της άσκησης στη θεραπεία των εξαρτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, έλαβε χρηματοδότηση, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ sport, για την υλοποίηση του σχεδίου με τίτλο: «RACE for LIFE. Enhance motivation for behavioral change in addiction treatment through sport». Το σχέδιο έχει διάρκεια 3 χρόνια και βασικοί στόχοι του είναι α) να δημιουργήσει ένα μοντέλο εφαρμογής των παρεμβάσεων αθλητισμού και άσκησης που θα στοχεύει στην αλλαγή συμπεριφοράς των υπό απεξάρτηση ατόμων μέσω της αθλητικής εμπειρίας, β) να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των εξαρτήσεων και τέλος γ) να αναπτύξει το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε φοιτητές των τμημάτων αθλητικής επιστήμης.

Το παραπάνω σχέδιο έρχεται να συμπληρώσει τα επιτυχημένα αποτελέσματα του προηγουμένου σχεδίου με τίτλο: «Reintegration Through Sport Plus» (www.rtsport.eu) που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022.

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2022, φιλοξενήθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ στην Αθήνα, η εναρκτήρια συνάντηση του σχεδίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 10 ευρωπαϊκών οργανισμών που συμμετέχουν στο σχέδιο.