Ψήφισμα Κοσμητείας Φ.Α. Αθλητισμού & Διαιτολογίας για Ν/Σ για ΑΕΙ

Ψήφισμα Κοσμητείας Φ.Α. Αθλητισμού & Διαιτολογίας για Ν/Σ για ΑΕΙ
Ψήφισμα Κοσμητείας Φ.Α. Αθλητισμού & Διαιτολογίας για Ν/Σ για ΑΕΙ

Η κοσμητεία της Σχολής Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας μετά από συνεδρίασή της ομόφωνα κατέληξε στην παρακάτω απόφαση για τα θέματα που θίγει το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
1.    Τα πανεπιστήμια χρειάζονται φύλαξη από ειδικά εκπαιδευμένο σώμα υπό την εποπτεία της διοίκησης του ιδρύματος και όχι από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.  Ο ηλεκτρονικός τρόπος εποπτείας να καθορίζεται και να εποπτεύεται από την διοίκηση του ιδρύματος με βάση τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων και το πρόσθετο κόστος φύλαξης και εποπτείας να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ιδρύματος. 
2.    Τα πειθαρχικά παραπτώματα φοιτητών να προβλέπονται στον κανονισμό δεοντολογίας του ιδρύματος και όχι σε νόμο του κράτους. Πλημμελήματα ή κακουργήματα στο χώρο του πανεπιστημίου, όπως διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, εμπίπτουν στο ποινικό δίκαιο και όταν διαπιστώνονται η αστυνομία χρειάζεται πάραυτα να επεμβαίνει.
3.    Τα τμήματα να παίρνουν τον αριθμό εισακτέων που τα ίδια ορίζουν. Με βάση τις ανάγκες, τη φυσιογνωμία και τους σκοπούς τους και μόνο αν τα ίδια το επιθυμούν, να καθορίζουν τα ίδια τα τμήματα ελάχιστη βάση εισαγωγής, που δεν θα περιορίζεται από όρια που θέτει νόμος του κράτους. Δεν υπάρχει λόγος περιορισμού των επιλογών των μαθητών στο 10% ή σε άλλο ποσοστό των τμημάτων του οικείου επιστημονικού πεδίου, διότι αυτό μπερδεύει τους μαθητές και δημιουργεί αδικίες. 
4.    Τα ν+2 έτη σπουδών δημιουργούν ασφυκτική πίεση που θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες. Ο ελάχιστος χρόνος σπουδών να είναι τουλάχιστον 2ν και επιπλέον να δίνεται η δυνατότητα διακοπής και συνέχειας σπουδών για φοιτητές που το αιτούνται.