Πρόσκληση στον Εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς - Spring Festival

Πρόσκληση στον Εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς - Spring Festival
Πρόσκληση στον Εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς - Spring Festival

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλεί να γιορτάσουμε την Κινεζική Πρωτοχρονιά 'Spring Festival' την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στις 16:00 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Η παραδοσιακή Κινέζικη Πρωτοχρονιά ή αλλιώς Γιορτή της Άνοιξης (Spring Festival) είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα.

Η ιδιομορφία της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς είναι ότι δεν έχει σταθερή ημερομηνία και γιορτάζεται διαφορετική ημέρα κάθε χρόνο, μεταξύ 20 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά γιορτάζεται για δεκαέξι συνεχόμενες ημέρες, από την παραμονή της έως και το Φεστιβάλ των Φαναριών. Μέσα σε αυτές τις ημέρες οι Κινέζοι όλου του κόσμου το γιορτάζουν όπου κι αν βρίσκονται! 

Η πρωτοχρονιά συμβολίζει τη μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη, για αυτό άλλωστε ονομάζεται και Φεστιβάλ της Άνοιξης (Spring Festival).

 

Σας καλούμε λοιπόν να γιορτάσουμε μαζί την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, με μαγειρική, χειροτεχνίες, παιχνίδι και πολλά πολλά δώρα για όλους!!!

 

📌  Στον 1ο όροφο του κτιρίου Τσικρίκη, Γαμβέτα 6- Ιάσονος στον Βόλο.

 

Παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνείσετε μαζί μας, για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία χρειαστείτε, 📅 καθημερινά στο 📨 confucius [at] uth.gr (confucius[at]uth[dot]gr).
 

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να γιορτάσουμε το έτος του δράκου!!!