Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Τον τελευταίο χρόνο οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του τομέα υγείας σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μία τεράστια πίεση στην εργασία, καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να επιβαρύνει σημαντικά τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών – ICN αναφέρει ότι η πανδημία COVID-19 προκαλεί μαζικό τραύμα στους νοσηλευτές ανά τον κόσμο. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων νοσηλευτών υπερβαίνει τους 2.200 ενώ υψηλά παραμένουν τα επίπεδα λοιμώξεων του νοσηλευτικού προσωπικού. Τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας του ICN με δεδομένα από 130 χώρες δείχνουν ότι η πανδημία προκαλεί μία μοναδική και περίπλοκη μορφή τραύματος με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για μεμονωμένους νοσηλευτές και για συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, κινδυνεύοντας να πλήξει το νοσηλευτικό επάγγελμα για τις επόμενες γενεές, εκτός εάν οι κυβερνήσεις αναλάβουν δράση. Παγκοσμίως υπάρχει έλλειψη έξι εκατομμυρίων νοσηλευτών, με άλλα τέσσερα εκατομμύρια να φτάνουν την ηλικία συνταξιοδότησης τα επόμενα δέκα χρόνια. Δεδομένου ότι η πανδημία ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμη περισσότερους νοσηλευτές να εγκαταλείψουν το επάγγελμα, οι κυβερνήσεις των χωρών  πρέπει να ενεργήσουν ώστε να προστατεύσουν το νοσηλευτικό επάγγελμα και τα ήδη εύθραυστα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών διοργανώνει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Κουτλιμπάνειου & Τριανταφύλλειου Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οι Νοσηλευτές στην περίοδο της Πανδημίας COVID-19».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 και ώρα 18.00 και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
https://diavlos.grnet.gr/event/e1945

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Όσοι επιθυμούν βεβαίωση παρακολούθησης πρέπει να εγγραφούν στο
https://forms.gle/ncEPKRTb2RJ1RBtR8

Χορηγούνται 2 Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την ΕΝΕ.
Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.