Ο ρόλος της γαστρονομίας ως είδος βιωματικού τουρισμού στην τουριστική - οικονομική ανάπτυξη προορισμών και η καθοριστική σημασία του μηχανισμού της ανθρώπινης αντίληψης

Ο ρόλος της γαστρονομίας ως είδος βιωματικού τουρισμού στην τουριστική - οικονομική ανάπτυξη προορισμών και η καθοριστική σημασία του μηχανισμού της ανθρώπινης αντίληψης
Ο ρόλος της γαστρονομίας ως είδος βιωματικού τουρισμού στην τουριστική - οικονομική ανάπτυξη προορισμών και η καθοριστική σημασία του μηχανισμού της ανθρώπινης αντίληψης

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΜΧΠΠΑ, του ΤΟΕ και του ΤΠ+ΔΜΒ 'Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού' έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στη διάλεξη του:

κ. Καραγιάννη Δημητρίου

με τίτλο:

Ο ρόλος της γαστρονομίας ως είδος βιωματικού τουρισμού στην τουριστική - οικονομική ανάπτυξη προορισμών και η καθοριστική σημασία του μηχανισμού της ανθρώπινης αντίληψης την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Β12 του ΤΜΧΠΠΑ.

σύντομο βιογραφικό σημείωμα για τον κ.  
Καραγιάννη:

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στις ΗΠΑ, στο Sport Science-Management & Education Southern Illinois University (SIU), και στο Gastronomy Culinary Arts & Hospitality Management στο Culinary Institute Of America ( CIA), ενώ ολοκλήρωσε το MBA του στη Διασφάλιση ποιότητας στον  τουρισμό και την επαγγελματική εστίαση, στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield (Ηνωμένο Βασίλειο). Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  με θέμα: «Ο ρόλος της γαστρονομίας ως είδος βιωματικού τουρισμού στην τουριστική - οικονομική ανάπτυξη προορισμών και η καθοριστική σημασία του μηχανισμού της ανθρώπινης αντίληψης: Η Ελλάδα ως περίπτωση μελέτης».
Έχει εικοσιπενταετή επαγγελματική εμπειρία στον τουρισμό, στην διοίκηση και στην συμβουλευτική επιχειρήσεων, στην επαγγελματική εστίαση τροφίμων, έχοντας εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις τουρισμού & εστίασης σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Ελβετία, Ιταλία και Γαλλία. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα με Χρυσό Σκούφο ως Executive Chef στην Ελλάδα.
Είναι ιδιοκτήτης εταιρείας συμβούλων ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, με ειδίκευση στον τουρισμό και γαστρονομία (HARCOS BUSINESS CONSULTING), έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του WESTIAZOYME, κλαδικού περιοδικού επαγγελματικής εστίασης και τουρισμού, επιστημονικός σύμβουλος για τα εμπορικά και βιομηχανικά  επιμελητήρια (Αχαΐας, Ηλείας, καθως και στο Ελληνοιταλικό), στους τομείς της τουριστικής ανάπτυξης, της γαστρονομίας και της επιχειρηματικότητας. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους τομείς της τουριστικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Έχει εργαστεί ως Γενικός Διευθυντής στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, ως Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα (BIC) και ως εκπαιδευτής σε ιδιωτικά κολέγια και εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά σχετικά με ζητήματα γαστρονομικού τουρισμού και συμβολής του στην περιφερειακή – τοπική ανάπτυξη, άρθρα σε διεθνείς τόμους βιβλίων, και working papers στη διεθνή βάση MPRA. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε δεκάδες διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια με κριτές, ενώ το ερευνητικό του έργο έχει έως σήμερα 133 citations.