Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών από τον Πρύτανη

Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών από τον Πρύτανη
Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών από τον Πρύτανη

Αγαπητές Φοιτήτριες,

Αγαπητοί Φοιτητές,

Σας καλωσορίζουμε στο τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, με 8 Σχολές, 35 Τμήματα και 99 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα. Σε ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα με ιστορία 35 χρόνων, σε 5 πόλεις ( Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία), με διοικητική έδρα το Βόλο, στο κέντρο της Ελλάδας με εύκολη πρόσβαση.

Τα Τμήματα του Π.Θ είναι αρκετά «μικρά» για να διατηρούν ζωντανή επαφή των φοιτητών με τους διδάσκοντες και το προσωπικό, και αρκετά «μεγάλα» σε παραγωγή επιστημονικού έργου ώστε το ίδρυμα να κατατάσσεται συστηματικά στην πρώτη χιλιάδα των σημαντικότερων πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Όλοι μας, διδάσκοντες και προσωπικό αφιερώνουμε δουλειά και ενθουσιασμό με στόχο τη δική σας επιτυχία γιατί πιστεύουμε σε εσάς. Ξεκινήστε τη σπουδή σας χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Συχνά θα έχετε αμφιβολίες μήπως δεν τα καταφέρνετε, μήπως άλλοι προχωρούν πιο γρήγορα, τότε να θυμάστε: εάν έχετε αμφιβολίες για τον εαυτό σας, αυτό είναι ένα σημάδι ότι μαθαίνετε. Συνεπώς μην διστάζετε να δοκιμάζετε καινούριες εμπειρίες και μην διστάζετε να εκτεθείτε και να αποτύχετε. Αυτός είναι για όλους μας ο τρόπος που αναπτυσσόμαστε.

Στο Πανεπιστήμιο θα βρείτε μια ζωντανή και πολύπλευρη κοινότητα, θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε κόσμο, να συμμετέχετε σε δραστηριότητες, να συνεργαστείτε με συμφοιτητές σας, διδάσκοντες και μέλη του διοικητικού προσωπικού. Θα έχετε την ευκαιρία να ενταχθείτε σε ομάδες και δραστηριότητες, όχι μόνο επιστημονικού αλλά και πολιτιστικού, οικολογικού και ευρύτερα κοινωνικού ενδιαφέροντος.  

Η δική μας μέριμνα είναι να σας υποστηρίξουμε ώστε να έχετε ένα γόνιμο και συναρπαστικό «ταξίδι», να κάνετε τις επιλογές που σας ταιριάζουν και να πετύχετε την προσωπική σας ολοκλήρωση.

Εκ μέρους όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, σας καλωσορίζω στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σας εύχομαι μια δημιουργική και πλούσια σε εμπειρίες χρονιά.

Και να θυμόσαστε ότι το δικό μας στοίχημα είναι:  να γινόμαστε καλύτεροι.  

 

Ο Πρύτανης

Χαράλαμπος Δ. Μπιλλίνης