"Ημέρα Καριέρας " (Career Day) που διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

"Ημέρα Καριέρας " (Career Day) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
"Ημέρα Καριέρας " (Career Day) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Με επιτυχία και με σημαντική συμμετοχή φοιτητών  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο Κτίριο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Συστημάτων στην Πανεπιστημιούπολη Γαιόπολις, η εκδήλωση "Ημέρα Καριέρας " (Career Day) που διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Kαθηγητής Ζήσης Μαμούρης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Kαθηγητής Λεωνίδας Ανθόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από τον Δρ. Στυλιανό Κουκούμιαλο, Καθηγητή του Τμήματος. Συγκεκριμένα, έγινε αναλυτική αναφορά στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, στα μεταπτυχιακά προγράμματα και στο ερευνητικό έργο του τμήματος, καθώς και στις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του τμήματος.

Στη συνέχεια η κα Υψηλάντη Ιωάννα, στέλεχος του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνόψισε χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. Ακολούθησαν οι εταιρικές παρουσιάσεις  από στελέχη των παρακάτω επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, που εστίασαν σε θέματα σταδιοδρομίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων των αποφοίτων του Τμήματος, αλλά και στις επαγγελματικές ευκαιρίες τους, κατ’ αρχήν μέσω της πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης:

-    ABC ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, Α. ΜΠΕΜΠΗΣ - Ν . ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
-    Campsaround
-    Εκπαιδευτικός Οργανισμός Δήμητρα
-    Hotel Availabilities Ltd
-    Joist Πάρκο Καινοτομίας
-    SOUKOS ROBOTS ABEE

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εν λόγω επιχειρήσεις, που διαθέτουν ισχυρή παρουσία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και να διαμορφώσουν μια πληρέστερη εικόνα για τις συνθήκες και τις προοπτικές εργασίας σε αυτές. Παράλληλα, υποβάλλοντας το βιογραφικό τους σημείωμα είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και τις δικές τους δυνατότητες στην εύρεση εργασίας και να αδράξουν τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Επιπρόσθετα, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης» από τον Δρ. Κλεάνθη Συρακούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος και Αναπληρωτή Διευθυντή του Προγράμματος, αλλά και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ» από τον Δρ. Θεμιστοκλή Λαζαρίδη, Καθηγητή του Τμήματος και Διευθυντή του Προγράμματος.
Η «Ημέρα Καριέρας» που ήταν η πρώτη που διοργανώθηκε, συνιστά μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία εξωστρέφειας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας γενικότερα, καθώς προσφέρει το “χώρο” συνάντησης των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με εκπροσώπους και στελέχη επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Στυλιανός Κουκούμιαλος, Καθηγητής του Τμήματος και οι κ.κ Δρ. Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος και Θωμάς Πούλιος, μέλη ΕΔΙΠ του Τμήματος. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Αργυρώ Γερακοπούλου, στέλεχος της Γραμματείας των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. 
Η διασύνδεση με την αγορά εργασίας και η επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών και αποφοίτων του βρίσκονται στο κέντρο του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Τμήμα φιλοδοξεί να διοργανώσει ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον,  αναπτύσσοντας στενούς δεσμούς με την αγορά εργασίας, με στόχο να οδηγήσει σε ταχύτατη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω YouTube στην εξής διεύθυνση: https://youtu.be/bfpZ61jI3EI

Αποσπάσματα και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (http://ba.uth.gr)