Η Λέσχη Επιστημονικής Ανάγνωσης Ψ, συνεχίζει και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 τις διαδικτυακές της συναντήσεις

Η Λέσχη Επιστημονικής Ανάγνωσης Ψ, συνεχίζει  και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 τις διαδικτυακές της συναντήσεις
Η Λέσχη Επιστημονικής Ανάγνωσης Ψ, συνεχίζει και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 τις διαδικτυακές της συναντήσεις

Η Λέσχη Επιστημονικής Ανάγνωσης Ψ αποτελεί μια συνεργασία του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. 
Κάθε 1η Τετάρτη του μήνα, διαβάζουμε και σχολιάζουμε βιβλία αναζητώντας ψυχολογικές ιδέες και σκέψεις που μπορούν να μας βοηθήσουν στο να γνωρίσουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Κάποιοι από τους Σημαντικούς Άλλους είναι για εμάς οι μαθητές/ριες και οι φοιτητές/ριέςμας .  
Στην χρονιά που πέρασε διαβάσαμε και συζητήσαμε : α) Το  "Νόημα της Ζωής" του VictorFrankl (εκδόσεις Ψυχογιός), β) το “Αναζητώντας την Ευτυχία” του DanielGilbert (εκδόσεις Κάτοπτρο) και γ) “Η Κατάκτηση της Ευτυχίας” του BertrandRussell (διάφορες εκδόσεις).
Για τη νέα χρονιά ξεκινήσαμε με τοδ) “Οι Απόκληροι του Παρισιού και του Λονδίνου’’ του GeorgeOrwell (Εκδόσεις Public Βιβλιοθήκη), και στη συνέχεια ακολούθησε ένα παραμύθι ε)  “Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία” του Ρόμπερτ Φίσερ (εκδόσεις opera)
Για τη συνάντηση του Μαρτίου έχουμε προγραμματίσει να διαβάσουμε το βιβλίο «ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ» της Έλενας Χάιντς από τις εκδόσεις UniversityStudioPress, και με καλεσμένη την ίδια την συγγραφέα ελπίζουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον γρίφο των συντροφικών σχέσεων και της διαπροσωπικής επικοινωνίας. 
Η συμμετοχή στην Λέσχη Επιστημονικής Ανάγνωσης Ψ είναι ανοιχτή σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας. 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής xroussi [at] uth [dot] gr">στοxroussi [at] uth [dot] gr (θέμα μηνύματος: ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ Ψ)