Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Εντερικής Υγείας με την iGEMThessaly!

  • Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Εντερικής Υγείας με την iGEMThessaly!
    Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Εντερικής Υγείας με την iGEMThessaly!
  • Ομάδα iGEMThessaly
    Ομάδα iGEMThessaly

Η διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, iGEM Thessaly, σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί της, την Παγκόσμια ημέρα Εντερικής Υγείας , το Σάββατο 29 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 18:00 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υγεία του εντερικού συστήματος.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ερευνητική ομάδα iGEMThessaly, θα λάβει μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM, με νέα σύσταση. Το ερευνητικό έργο της ομάδας αποτελεί συνέχεια της περσινής της παρουσίας στον διαγωνισμό και αφορά την αξιολόγηση του εντερικού μικροβιώματος καθώς και το εξατομικευμένο πρότυπο διατροφής. Απώτερος σκοπός του ερευνητικού έργου είναι η διασφάλιση της καλύτερης δυνατής υγείας του γαστρεντερικού συστήματος. 

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας iGEM (international Genetically Engineered Machine) προέκυψε ως ιδέα του MIT και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προσελκύοντας περισσότερους από 6000 φοιτητές. Στο διαγωνισμό παρουσιάζονται ερευνητικά έργα που προτείνουν λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μέσω της Συνθετικής Βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδέει άρρηκτα τη Βιολογία με τη Μηχανική, με στόχο την εκ νέου σύνθεση λειτουργικών βιολογικών συστημάτων. Από το 2021, ο διαγωνισμός μεταφέρεται στο Παρίσι. 

Η iGEMThessaly 2021 σας περιμένει το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, από τις 11:00 έως τις 18:00 για να ενημερωθείτε και να γιορτάσετε μαζί της, την Παγκόσμια Ημέρα Εντερικής Υγείας!

 

ΕπικοινωνήστεμετηνiGEM Thessaly 
Facebook : iGEM Thessaly
Instagram : iGEM Thessaly
Twitter: igemthessaly