ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ {iaps} LC Lamia UTH Central Greece

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ  ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ {iaps} LC Lamia UTH Central Greece
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ {iaps} LC Lamia UTH Central Greece

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία και η Διεθνής Ομοσπονδία Φοιτητών Φυσικής (International Association of Physics Students {iaps}) με έδρα την Mulhouse, Γαλλία ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας τους.

Μετά από συναντήσεις εργασίας διάρκειας άνω των τριών μηνών, μεταξύ του Προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βαρελογιάννη Σωκράτη και του Προέδρου της {iaps} Duarte Graça, ορίστηκε το ενιαίο πλαίσιο συνεργασίας μέσω της υπογραφής Συμφώνου Συναντίληψης και Συνεργασίας.

Η ομόφωνη επικύρωση του Συμφώνου από το Σύνολο των Μελών και των 118 Τοπικών και  Εθνικών Επιτροπών της {iaps}, προβλέπει τη κοινή λειτουργία της Επιτροπής {iaps} LC Lamia UTH Central Greece με έδρα την πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία.

Η {iaps} LC Lamia UTH Central Greece ως όργανο ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της Φυσικής, στοχεύει στη ποιοτική μεταφορά επιστημονικής τεχνογνωσίας, την εμβάθυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των νέων επιστημόνων, ενώ έμπρακτα, προσφέρει πρόσβαση στην φοιτητική και τοπική κοινότητα σε πλήθος διεθνών προγραμμάτων όπως τα IAPS2Cern, ICPS, PLANCKS και FERMI σε συνεργασία με τους πλέον αναγνωρίσιμους φορείς: CERN, το Institute of Physics, τη IUPAP και την European Physical Association.

Όντας η πρώτη συνεργασία της {iaps} στην Ελλάδα, δρομολογείται άμεσα ο σχεδιασμός συνδιοργάνωσης εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων στην Στερεά Ελλάδα, εντός του επετειακού έτους 2021.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται η διεθνής κινητικότητα των φοιτητών
Φυσικής, επιτρέποντας άμεσα στα μέλη μας να αλληλεπιδράσουν ποιοτικά με τις αντίστοιχες κοινότητες του εξωτερικού, αναπτύσσοντας τόσο τις βάσεις μελλοντικών συνεργασιών όσο και προβάλλοντας το έργο του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.

Εν κατακλείδι, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Afonso Avila, για την πολύτιμη συμβολή του στην επίτευξη της συνεργασίας και ιδιαίτερα για την αξιολόγησή μας ως «υποδειγματικό σωματείο» κατά την εισήγησή του στη ΓΣ της {iaps}.
Το Διοικητικό Συμβούλιο