Έθνος Όνειρο, Παρόν και Μέλλον

Έθνος Όνειρο, Παρόν και Μέλλον
Έθνος Όνειρο, Παρόν και Μέλλον

Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, στις 18:30, στο πρόγραμμα διαλέξεων του εαρινού εξαμήνου του Τμήματος ΙΑΚΑ, θα φιλοξενηθεί διαδικτυακή ομιλία του Στάθη Γουργουρή, με θέμα:

Έθνος Όνειρο, Παρόν και Μέλλον
 

Ο Στάθης Γουργουρής είναι ποιητής, δοκιμιογράφος, θεωρητικός, μεταφραστής και καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Kλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Το επιστημονικό του έργο διακρίνεται κυρίως για τη συνύφανση ποιητικής και πολιτικής φιλοσοφίας, καθώς και για θέματα που αφορούν στις τέχνες (κυρίως τον κινηματογράφο και τη μουσική).

Η διάλεξη θα δοθεί στην ομάδα "Εκδηλώσεις ΙΑΚΑ" του MS-TEAMS που είναι προσβάσιμη με κωδικούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ή ακολουθώντας τον σύνδεσμο. Η πρόσβαση είναι εφικτή και χωρίς τη χρήση του MS-TEAMS, από browser Google Chrome ή Microsoft Edge.

Περίληψη
Με την ευκαιρία της 25χρονης επετείου της έκδοσης του Dream Nation και την σειρά των εκδηλώσεων που ήρθαν να συνδεθούν και με την επέτειο του 1821, ο Στάθης Γουργουρής επανέρχεται στην  προβληματική του βιβλίου και αναρωτιέται για το πόσο άραγε έχει αλλάξει ο κόσμος έκτοτε, πως συνεχίζει να λειτουργεί το φαντασιακό του εθνικισμού παγκοσμίως και τι απέγιναν οι προοπτικές ενός πραγματικού διεθνισμού στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Τρέχουσες Εκδηλώσεις Εαρινού Εξαμήνου ΙΑΚΑ: εδώ
Η διάλεξη του Στάθη Γουργουρή στον κόμβο του ΙΑΚΑ: εδώ