Erasmus+ Agile2Learn: «Ευελιξία στη Μάθηση»

Erasmus+ Agile2Learn: «Ευελιξία στη Μάθηση»
Erasmus+ Agile2Learn: «Ευελιξία στη Μάθηση»

Το έργο Agile2Learn: «Ευελιξία στη Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Key Action 2) και συμμετέχουν 5 φορείς από 4 χώρες (Τσεχία, Ελλάδα, Ιταλία & Γερμανία). Στην Ελλάδα υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από την Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Το έργο Agile2Learn: «Ευελιξία στη Μάθηση» στοχεύει στην εισαγωγή καινοτόμων διαδικασιών διδασκαλίας και μάθησης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω της ανάπτυξης:

  • νέων διδακτικών και μαθησιακών προσεγγίσεων
  • βασικών δεξιοτήτων δια βίου μάθησης
  • βασικών εγκάρσιων δεξιοτήτων απαραίτητων για τη ζωή και την συνεισφορά στις σύγχρονες κοινωνίες.

Απώτερο στόχο του έργου Agile2Learn: «Ευελιξία στη Μάθηση» αποτελεί η εκπαίδευση των νέων ανθρώπων για τα επαγγέλματα και τη σταδιοδρομία του 21ου αιώνα.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Για να επιτύχει τους στόχους του το έργο Agile2Learn θα:

  1. δημιουργήσει ένα πρόγραμμα σπουδών Ευέλικτης Μάθησης (Agile2Learn) για τους/τις εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.
  2. δοκιμάσει και επικυρώσει μια καινοτόμο μεθοδολογία, η οποία θα βασίζεται στις αρχές και τις τεχνικές της Ευέλικτης Διαχείρισης Έργου (Agile Project Management) και της Ευέλικτης Παιδαγωγικής (Agile Pedagogy).
  3. διαδώσει τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της δημιουργίας της συνεργατικής διαδικτυακής πλατφόρμας Agile2Learn & της δημιουργίας Κοινοτήτων Πρακτικής Agile2Learn (CoPs) οι οποίες θα στηρίξουν και θα αναπτύξουν περαιτέρω την εφαρμογή του έργου Agile2Learn: «Ευελιξία στη Μάθηση» στα σχολεία της Β/βάθμιας εκπαίδευσης.
  4. δημιουργήσει μια καινοτόμο κουλτούρα κατάρτισης & εργασίας που είναι σημαντική σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας και αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε.

 

 

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου

Καθηγητής Πάνος Φιτσιλής

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

fitsilis [at] uth.gr (fitsilis[at]uth[dot]gr)