Ενημέρωση Σχετικά Με Τα Μέτρα Πρόληψης Για Τον Κορωνοϊό

Ενημέρωση Σχετικά Με Τα Μέτρα Πρόληψης Για Τον Κορωνοϊό
Ενημέρωση Σχετικά Με Τα Μέτρα Πρόληψης Για Τον Κορωνοϊό

Ενημέρωση λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κορωνοϊό, ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πανεπιστημιακή κοινότητα, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.15447/05-03-2020 (ΑΔΑ:68ΦΦ465ΦΥΟ-51Λ) εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας (επισυνάπτεται) και την από 08/03/2020 ανακοίνωση νέων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Ε.Ο.Δ.Υ. (https://eody.gov.gr/anakoinosi-neon-metron-gia-tin-prostasia-tis-dimosias-ygeias/).

Τα μέτρα αυτά είναι τα κατωτέρω:

• Αναστολή όλων των εκδηλώσεων και συνεδρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

• Αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

• Αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εκτός των συνόρων της χώρας.

• Μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ιστορικό ταξιδιού σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό καλούνται να στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον κορωνοϊό COVID-19, εντός των προηγούμενων 14 ημερών, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, συστήνεται να περιορίσουν τις επαφές τους, να απέχουν από τα μαθήματα ή την εργασία τους, μέχρις ότου παρέλθουν τουλάχιστον 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής τους από το ταξίδι ή την ημερομηνία τελευταίας στενής επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον κορωνοϊό COVID-19 και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους.

• Μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας με ιστορικό ταξιδιού σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον κορωνοϊό COVID-19, εντός των προηγούμενων 14 ημερών, που εμφανίζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού (π.χ. πυρετό, βήχα, δύσπνοια, κλπ.), θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ: τηλ. 2105212054) και να αναφέρουν το περιστατικό, ώστε να λάβουν άμεσα τις σχετικές οδηγίες για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.