Ενημέρωση για τους ελέγχους στις κτιριακές υποδομές του Π.Θ. μετά την κακοκαιρία Daniel.

Ενημέρωση για τους ελέγχους στις κτιριακές υποδομές του Π.Θ. μετά την κακοκαιρία Daniel.
Ενημέρωση για τους ελέγχους στις κτιριακές υποδομές του Π.Θ. μετά την κακοκαιρία Daniel.

Αγαπητά Μέλη της Κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ολοκληρώθηκε η απάντληση των υδάτων από το κτίριο της Βιβλιοθήκης, 40 βυτία των 25 κυβικών το κάθε ένα.

Σήμερα 11/09/2023 πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις από κλιμάκιο μηχανικών  της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Π.Θ., του Τεχνικού Συμβουλίου του Π. Θ. και του ΤΕΕ Μαγνησίας σε κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη του Βόλου.

Μετά τους ελέγχους αποφασίστηκε:
•    Η κανονική πρόσβαση στο κτίριο Ματσάγγου όπου στεγάζεται το τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
•    Ρευματοδοτήθηκε το υπολογιστικό κέντρο  στο κτίριο των Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πεδίο του Άρεως προκειμένου να λειτουργήσουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.
•    Έγινε έλεγχος των υποσταθμών μέσης τάσης στο Πεδίο του Άρεως, στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτος και στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.
•    Ελέγχθηκαν από την ΔΕΔΔΗΕ οι υποσταθμοί μέσης τάσης στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α στα Τρίκαλα.                                                                                           
•    Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος οικοδομικών στα κτίρια των Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και στην Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.
•    Ξεκίνησε και συνεχίζεται η απάντληση υδάτων στο κτηριακό συγκρότημα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. στις Καρυές Τρικάλων.
•    Ξεκίνησε έλεγχος της εσωτερικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης χαμηλής τάσης στα κτίρια Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μεθαύριο 13/09/2023.
•    Έγινε διάνοιξη διόδου για πρόσβαση στο συγκρότημα Τσαλαπάτα για συλλογή και απομάκρυνση του εξοπλισμού του Ε.Λ.Κ.Ε.

Για αύριο Τρίτη 12/09/2023 προγραμματίστηκαν οι ακόλουθες εργασίες:
•    Ξεκινά η απομάκρυνση φερτών υλικών και ο καθαρισμός από συνεργείο στα κτίρια Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
•    Απάντληση υδάτων από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και από το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
•    Απάντληση αστικών λυμάτων από το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου. Κατόπιν θα προγραμματιστεί απολύμανση των χώρων του συγκροτήματος.
•    Καθαίρεση τμημάτων αναρτημένης ψευδοροφής από το κτίριο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και απομάκρυνση των προϊόντων  καθαίρεσης, καθώς και έλεγχος και καθαρισμός των υδροροών.
•    Καθαίρεση αναρτημένης ψευδοροφής και του σκελετού της από το αμφιθέατρο του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και απομάκρυνση των προϊόντων  καθαίρεσης.
•    Ξεκίνησε η τοποθέτηση μεταλλικών ικριωμάτων στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου προκειμένου να ελεγχθούν τα προβαλλόμενα και σταθερά υαλοστάσια.
•    Θα ελεγχθούν από μικτό κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας τα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη της Λαμίας.

Την Τετάρτη 13/09/2023 θα διενεργηθεί έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων μέσης και χαμηλής τάσης στις εγκαταστάσεις  των κτιρίων του Πανεπιστημίου στις πόλεις των Τρικάλων και της Καρδίτσας, από μικτό κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Παρακαλείσθε, για την ασφάλειά σας, μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων να μην εισέρχεσθε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας εκτός του κτιρίου Ματσάγγου.

 

Ο  Πρύτανης

Χαράλαμπος Μπιλλίνης