Ενημέρωση για τη σταδιακή επαναλειτουργία και αποκατάσταση των καταστροφών στα κτίρια του Πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις

Ενημέρωση για τη σταδιακή επαναλειτουργία και αποκατάσταση των καταστροφών στα κτίρια του Πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις
Ενημέρωση για τη σταδιακή επαναλειτουργία και αποκατάσταση των καταστροφών στα κτίρια του Πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις

Αγαπητά Μέλη της Κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών μας για τη σταδιακή επαναλειτουργία του ΠΘ, σας ενημερώνουμε για τις πραγματοποιηθείσες και μελλοντικές ενέργειες αποκατάστασης των καταστροφών, καθώς και για την παρούσα κατάσταση λειτουργίας και χρήσης των κτιρίων ανά πόλη.

Μετά από έντονες προσπάθειες του προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Π.Θ., των μελών του Τεχνικού Συμβουλίου και των μηχανικών  των αντίστοιχων ΤΕΕ ανά Περιφερειακή Ενότητα ελέγχθηκαν όλα τα κτίρια, καταγράφηκαν οι καταστροφές και προτάθηκαν οι βέλτιστες λύσεις για την αποκατάσταση τους.

Συγκεκριμένα:

ΤΡΙΚΑΛΑ

Το κτίριο του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας έχει ήδη δοθεί σε χρήση. Στο κτίριο του ΤΕΦΑΑ τοποθετήθηκε γεννήτρια αδιάλειπτης παροχής ρεύματος προκειμένου να ολοκληρωθεί η άντληση των υδάτων από το υπόγειο. Ολοκληρώθηκε, επίσης, η ηλεκτρολογική μελέτη μεταφοράς του κεντρικού σταθμού μέσης τάσης από το υπόγειο στο ισόγειο χώρο και αναμένεται η υλοποίησή της. Μετά την ηλεκτροδότηση του κτιρίου θα πραγματοποιηθεί κτιριολογικός και ηλεκτρολογικός έλεγχος, καθαρισμός και απολύμανση του, προκειμένου να δοθεί το ταχύτερο δυνατό σε χρήση.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτρολογικός έλεγχος όλων των κτιρίων όλων των Τμημάτων και έχουν δοθεί προς χρήση, εκτός από  τους υπόγειους χώρους των κλινικών του Τμήματος Κτηνιατρικής όπου εκκρεμεί ο καθαρισμός και η απολύμανσή τους.

ΛΑΡΙΣΑ

Τα κτίρια όλων των Τμημάτων έχουν δοθεί προς χρήση, με εξαίρεση το μεγάλο αμφιθέατρο του Τμήματος Νοσηλευτικής το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία επισκευής.

ΛΑΜΙΑ

Στο κτίριο επί της οδού Παπασιοπούλου πραγματοποιούνται εργασίες στεγανοποίησης των κουφωμάτων. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου προγραμματίζονται εργασίες υγρομόνωσης στο κυρίως κτίριο και στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΣΤΕΦ προκειμένου να δοθούν το ταχύτερο δυνατό προς χρήση.                                                                                                                                      

Όλα τα υπόλοιπα κτίρια στην πόλη της Λαμίας έχουν ήδη δοθεί προς χρήση.

ΒΟΛΟΣ

Έχουν δοθεί προς χρήση τα κτίρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και τα ΠΡΟΚΑΤ Β στο Πεδίο Άρεως, καθώς και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Στα μέσα της άλλης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν προς χρήση και τα ΠΡΟΚΑΤ Α.

Το κτίριο του ΤΜΧΠΠΑ έχει ήδη δοθεί προς χρήση από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου εκτός του υπογείου του, στο οποίο αναμένεται ο καθαρισμός και η απολύμανση τις επόμενες ημέρες.

Στο κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών και των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών έχει ολοκληρωθεί ηλεκτρολογικός και κτιριολογικός έλεγχος και είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός και η απολύμανση. Το κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών αναμένεται να δοθεί προς χρήση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στο συγκρότημα της Γεωπονικής Σχολής εγκαταστάθηκε γείωση του υποσταθμού μέσης τάσης, καθαιρέθηκαν οι κατεστραμμένες από τα ύδατα ψευδοροφές και απομακρύνθηκαν τα μπάζα. Αφαιρέθηκαν τα κατεστραμμένα πλαστικά πλακίδια από τους διαδρόμους και αναμένεται η αντικατάστασή τους. Ο ηλεκτρολογικός έλεγχος σε όλο το κτίριο θα ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Το κτίριο αναμένεται να δοθεί προς χρήση τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου μετά από προσωρινή επισκευή της μόνωσης της οροφής. Ταυτόχρονα, ξεκινάει η διαδικασία πλήρους υγρομόνωσης.

Στο συγκρότημα Παπαστράτου έχει προγραμματιστεί νέα σύνδεση φρεατίου λυμάτων στο πεζοδρόμιο της Ιάσονος, προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα εισροής υδάτων στο Θόλο και στο Αμφιθέατρο Κορδάτος.

Αποφασίστηκε η μεταφορά του υποσταθμού μέσης τάσης στο ισόγειο του κτιρίου, ώστε να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα εισροής θαλάσσιων υδάτων. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών, η εγκατάσταση νέου συστήματος ψύξης - θέρμανσης στο κτίριο Παπαστράτου.

Η συντήρηση των υαλοστασίων επί των οδών Ιάσονος / Αργοναυτών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του νέου ανελκυστήρα στο κτίριο Δελμούζου.

 Παράλληλα, θα καθαιρεθούν οι κατεστραμμένες από τα ύδατα ψευδοροφές, η αποκατάστασή τους,  η απομάκρυνση των μπάζων  και η επισκευή της μόνωσης της οροφής στο νέο κτίριο Ρόζα Ιμβριώτη.

Το συγκρότημα θα δοθεί προς χρήση τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, με εκκρεμότητα την επιλογή της χρονικής στιγμής που θα διακοπεί το ρεύμα για τρεις (3) ημέρες, με σκοπό τη σύνδεση με τους νέους υποσταθμούς μέσης τάσης που προμηθευόμαστε.

Στο κτίριο Δεληγεώργη γίνεται καθαρισμός του υπογείου, κτιριολογικός και ηλεκτρολογικός έλεγχος. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απολύμανση και το κτίριο θα δοθεί προς χρήση τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Στο κτίριο στην Κουμουνδούρου θα ολοκληρωθεί ο ηλεκτρολογικός έλεγχος την επόμενη εβδομάδα και θα δοθεί προς χρήση τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Το κτίριο επί της οδού Ιάσονος 62 έχει δοθεί προς χρήση και έχουν εγκατασταθεί προσωρινά τμήματα των διοικητικών υπηρεσιών.

Το κτίριο Τσικρίκη, εκτός του ισογείου στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης, έχει δοθεί προς χρήση σε τμήματα των διοικητικών υπηρεσιών.

Το Πανεπιστήμιο πολύ σύντομα θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για την υπομονή και τη συνεργασία σας.

Ιδιαίτερα όμως, θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης για τις έντονες και συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν, δουλεύοντας πολλές ημέρες πέραν του ωραρίου τους, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πλήρης επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου σε σύντομο χρονικό διάστημα παρά το πρωτοφανές μέγεθος των καταστροφών.

Τέλος, η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διαβεβαιώνει τους φοιτητές και το προσωπικό του Ιδρύματος ότι βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να επιληφθεί όποιου επιπλέον προβλήματος ανακύψει.  

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Καθ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης