Δράση "Καθάρισε σε βάθος" - Συμμετοχή ομάδας εθελοντών φοιτητών & της Ομάδας TALOS του Π.Θ.

  • Δράση "Καθάρισε σε βάθος"
    Δράση "Καθάρισε σε βάθος"
  • Δράση "Καθάρισε σε βάθος"
    Δράση "Καθάρισε σε βάθος"
  • Δράση "Καθάρισε σε βάθος"
    Δράση "Καθάρισε σε βάθος"

Η ομάδα TALOS και η εθελοντική ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το εξιδεικευμένο Σουηδικό ινστιτούτο κυκλικής οικονομίας CEEII (Circular Economy & Eco Innovation Institute) και την ΑΜΚ “Beach cleaning», συμμετείχαν εθελοντικά στη δράση «Καθάρισε σε βάθος» αρχής γενομένης από την Παρασκευή 9/10/2020 όπου μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου και έγινε μια παρουσίαση της δράσης και συζήτηση.

Το Σάββατο και την Κυριακή 10-11/10/20 η ομάδα TALOS, η εθελοντική ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η εθελοντική ομάδα Beach cleaning καθώς και το τμήμα καθαριότητας του Δήμου, ανώνυμοι πολίτες, εθελοντές από Αθήνα, το Αειφόρο 9ο Γυμνάσιο Βόλου με τους εθελοντές μαθητές του, βρέθηκαν στην παραλία του Βόλου απέναντι από τον Άγιο Κωνσταντίνο, για να καθαρίσουν τόσο την υποθαλάσσια όσο και την παράκτια περιοχή. Οι δύτες έβγαλαν μόνο από το μικρό λιμανάκι διάφορα αντικείμενα όπως λάστιχα, δίχτυα, μπιτόνια, πλαστικά, εργαλεία, μπαταρίες αυτοκινήτου, ποδήλατα, τιμόνια αυτοκινήτου και άλλα απορρίμματα του αλιευτικού κλάδου, καλάθια σούπερ μάρκετ και από την παράκτια περιοχή σακούλες, πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια, ντενεκεδάκια, αποτσίγαρα και άλλα πολλά. Το Σάββατο μαζεύτηκαν 130 κιλά σκουπίδια από την ακτή και 313 κιλά από το νερό και την Κυριακή μαζεύτηκαν 452 κιλά και 44.8 κιλά αντίστοιχα. Συνολικό Βάρος και των δύο δράσεων 939.8 κιλά σε μόλις δύο πρωϊνά…

Τα απορρίμματα που ανασύρονται συνολικά, μετά από διαλογή, συγκεντρώνονται και κατόπιν επεξεργασίας μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, μετατρέπονται σε χρηστικά αντικείμενα τα οποία επιστρέφονται στις τοπικές κοινωνίες δωρεάν. Οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απομάκρυναν τα απορρίμματα. 

Η ομάδα TALOS και η εθελοντική ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα έχει συνεργασία με όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον ώστε να γίνουν δράσεις για μία κοινωνία περιβαλλοντικά φιλική και καθαρή από ρυπογόνους παράγοντες αέριους και θαλάσσιους.