ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΘΕΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

Ο Τομέας Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) σας προκαλεί να συμμετέχετε σε ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη συμβολή του αθλητισμού στη ψυχοσωματική υγεία και ειδικότερα στην πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων. Το διήμερο θα υλοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει:

Ημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ»
Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 10/12, στην οποία θα μιλήσουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί από τον χώρο των εξαρτήσεων, της ψυχικής υγείας και του αθλητισμού. Η ημερίδα θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο τα επιστημονικά δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποτελεσματική ενσωμάτωση της άσκησης ως συμπληρωματικού εργαλείου πρόληψης και θεραπείας, με έμφαση στη συμβολή της στην καλλιέργεια θετικών δεξιοτήτων ζωής.
Ημερομηνία: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες: 10.00 π.μ.-16.00 μ.μ.
Τόπος: Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω.
- Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/CXrmyEnZ2NAJDiT97

Αγώνα δρόμου RACE4LIFE
Την Κυριακή 11/12 σας καλούμε να συμμετέχετε μαζί μας σε έναν αγώνα δρόμου για τη ζωή, ένα μη επαγγελματικό αθλητικό γεγονός που έχει ως στόχο να προωθήσει το τρέξιμο ή το περπάτημα ως συμπεριφορά υγείας η οποία μπορεί εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινότητα όλων. Σκοπός του αγώνα είναι κοινό, μέλη και προσωπικό των προγραμμάτων απεξάρτησης να τρέξουν ή να περπατήσουν μαζί, σε όποια χρονική κατηγορία επιλέξουν, 1, 2 ή 3 ωρών, με στόχο να καλύψουν μέσα στη διάρκεια που έχουν δηλώσει την απόσταση που επιθυμούν.
Ημερομηνία: Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 10.00 π.μ.
Τόπος: Περιβάλλων χώρος Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (σημείο εκκίνησης στα εκδοτήρια εισιτηρίων)
- Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στην κατηγορία που επιθυμείτε εδώ: https://www.myrace.gr/event/4578/registrations.html

Το διήμερο εκδηλώσεων για τον αθλητισμό και την απεξάρτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου που έχει σχεδιάσει και συντονίζει το ΚΕΘΕΑ με τίτλο Reintegration Through Sport Plus/Erasmus + Sport .<https://www.rtsport.eu/&gt;

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συνδιοργάνωση: Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υποστήριξη του πολυδιάστατου ρόλου του αθλητισμού στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση σας, η οποία θα μας τιμήσει αλλά και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της προσπάθειας αυτής.