Διοργάνωση Διεθνούς Διαγωνισμού Θεωρητικής Φυσικής | Λαμία 24-25 Απριλίου 2021

  • PLANCKS 2021
    PLANCKS 2021
  • PLANCKS 2021 - Πρόγραμμα
    PLANCKS 2021 - Πρόγραμμα

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φοιτητών Φυσικής (International Association of Physics Students {iaps}), διοργανώνουν το πρώτο πανελλήνιο προκριματικό σκέλος του Διεθνούς Διαγωνισμού Θεωρητικής Φυσικής «PLANCKS 2021: Hellenic Preliminaries Lamia 24-25 April».

Πρόκειται για έναν διεθνούς επιπέδου διαγωνισμό Θεωρητικής Φυσικής με συμμετέχοντες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές διαγωνιζόμενους σε τετραμελείς ομάδες ανά τμήμα και σχολή Φυσικής.

Η εκδήλωση έχει διάρκεια δύο ημερών, περιλαμβάνει τον γραπτό διαγωνισμό, κοινωνικές δραστηριότητες, εκδρομές και ομιλίες σε ενδιαφέροντα και καινοτόμα θέματα της Θεωρητικής Φυσικής.

Μετά από συναντήσεις εργασίας διάρκειας άνω των τριών μηνών, μεταξύ του Προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βαρελογιάννη Σωκράτη και της Προέδρου της Κεντρικής Διοργανωτικής Επιτροπής Sofia Ferreira Texeira ανατέθηκε για πρώτη φορά η διεξαγωγή του ελληνικού εθνικού προκριματικού διαγωνισμού για το σύνολο των Ελληνικών τμημάτων Φυσικής στην Λαμία, στις 24-25 Απριλίου 2021

Ο ελληνικός προκριματικός διαγωνισμός πλαισιώνεται με πλήθος επιστημονικών ομιλιών από καταξιωμένους Καθηγητές και Επιστήμονες, ειδικότερα ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από τους κκ:

  • Καθηγητή Ιωάννη Ηλιόπουλο (Ecole Normale Superieure) [Μετάλλιο Dirac 2007, Βραβείο Sakurai 1987,...], μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, με θέμα:

«Physics and Geometry»

  • Επ. Καθηγητή Χάρη Αναστόπουλο (Πανεπιστήμιο Πατρών), με θέμα:

«Time in Modern Physics»

  • Δρ. Βάια Πρασσά (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), με θέμα:

«Nuclear Structure: An overview»

  • Δρ. Ανδρέας Ζούπας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), με θέμα:

«Decoherence and Quantum Mechanics»

Ταυτόχρονα, η πλήρης κινηματογράφηση της εκδήλωσης θα εξασφαλίσει την συνεχή πρόσβαση της Ακαδημαϊκής και Τοπικής Κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει την ανάδειξη των εργασιών του Διαγωνισμού. Η νικήτρια ομάδα του προκριματικού θα έχει την ευκαιρία και την καταξίωση να διαγωνιστεί στην τελική φάση του διαγωνισμού στο Πόρτο της Πορτογαλίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα διεκδικώντας το έπαθλο των τριών πρώτον θέσεων.

Η διοργανώτρια πόλη Λαμία, πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, θα φιλοξενήσει τον διήμερο διαγωνισμό του Ελληνικού Προκριματικού στις 24 και 25 Απριλίου 2021 με παραπάνω από 40 διαγωνιζόμενους και 100 θεατές, ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοικτή και διαθέσιμη για την ευρύτερη κοινότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και του Χορηγού Εκδόσεων Κλειδάριθμος.

Η διοργανωτική επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κυρμανίδη Ηλία και την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αγγελοπούλου Σοφία για την συνεχή υποστήριξη και τις ενέργειές τους που επέτρεψαν την υποδοχή του Διεθνούς Διαγωνισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας ΔΙΑΥΛΟΣ:

https://diavlos.grnet.gr/event/e1941