Διάλεξη Κυριαζή Απόστολου: Ο Τουρισμός ως αναπτυξιακό όχημα: Οικιστικοί και πολιτισμικοί μετασχηματισμοί στα ΗΑΕ

Διάλεξη Κυριαζή Απόστολου: Ο Τουρισμός ως αναπτυξιακό όχημα: Οικιστικοί και πολιτισμικοί μετασχηματισμοί στα ΗΑΕ
Διάλεξη Κυριαζή Απόστολου: Ο Τουρισμός ως αναπτυξιακό όχημα: Οικιστικοί και πολιτισμικοί μετασχηματισμοί στα ΗΑΕ

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΜΧΠΠΑ, του ΤΟΕ και του ΤΠ+ΔΜΒ 'Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού' έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στη διάλεξη του:

κ. Κυριαζή Απόστολου

με τίτλο:
Ο Τουρισμός ως αναπτυξιακό όχημα: Οικιστικοί και πολιτισμικοί μετασχηματισμοί στα ΗΑΕ
 

την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 στο Ms-Teams.
 

Παρακαλώ προκειμένου να συνδεθείτε στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://teams.microsoft.com/l/team/19%3aJ3ZU2UpOgSWlLyzzNRqcMN3pQ6zAd_tgo0I-Gbxo9FE1%40thread.tacv2/conversations?groupId=65eb94d9-3f50-4a70-9920-1b31cc9126e6&tenantId=3180bf70-17cc-44f6-90a4-5c9476625295

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα για τον κ. Κυριαζή:
Ο Απόστολος Κυριαζής είναι Διδάκτορας Αρχιτεκτονικής (από το ΑΠΘ), Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στην Πολεοδομία-Χωροταξία (ΠΘ, ΤΜΧΠΠΑ, Βόλος).  Έχει 23 χρόνια επαγγελματική εμπειρία με τρία βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, δύο συμμετοχές στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (με την Ελλάδα το 2016 και την Αίγυπτο το 2018), μια συμμετοχή στην έκθεση #Time_space_existence του European Cultural Centre στη Βενετία (παράλληλα με τη Μπιενάλε το 2020/2021) και πολλές μελέτες και υλοποιημένα έργα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας και οργανωμένης/κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα, τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Αίγυπτο.
Το 2015 διορίστηκε στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Abu Dhabi University και το 2020 αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Καθηγητή. Έχει οργανώσει workshops διεθνώς βραβευμένα από τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA – Ελληνικό Τμήμα) και τη Διεθνή Ένωση Σχολείων (ISA, UK) και έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά διεθνή ιδρύματα, μεταξύ των οποίων στο LSE, Sorbonne, TU Berlin κ.α. Η έρευνά του επικεντρώνεται στα πεδία του αστικού σχεδιασμού, αστικών αναπλάσεων, δημόσιου χώρου, κοινωνικής κατοικίας, αστικής ατυπίας και αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, με σημαντική χρηματοδότηση από ινστιτούτα όπως τα ADEK/ASPIRE, ISOCARP, LSE, SORBONNE, EU ERASMUS+ κ.ά., με πολλές δημοσιεύσεις και δύο βιβλία μέχρι σήμερα.
Είναι επίσης φωτογράφος με συμμετοχές σε Ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις και τέσσερα διεθνή βραβεία/διακρίσεις μέχρι στιγμής. Είναι ιδρυτικό μέλος τριών σωματείων ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα και τα ΗΑΕ.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.apostoloskyriazis.com