Διαδικτυακή βράβευση μαθητών της δράσης TALOS του Π.Θ. για τις επιτυχίες τους σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς

Διαδικτυακή βράβευση μαθητών της δράσης TALOS του Π.Θ.  για τις επιτυχίες τους σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς
Διαδικτυακή βράβευση μαθητών της δράσης TALOS του Π.Θ. για τις επιτυχίες τους σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς

Διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης καινοτόμων εργασιών και τεχνολογικών εφαρμογών που υλοποίησαν ομάδες παιδιών του έργου TALOS στο πλαίσιο εθνικών και διεθνών διαγωνισμών, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 19/10 και ώρα 14:30 μ.μ.. Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία της η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για καινοτόμες εργασίες που δημιούργησαν παιδιά ηλικίας 10-16 ετών στο πλαίσιο εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (TALOS).

Η πρώτη ομάδα παιδιών, έλαβε μέρος στον διαδικτυακό διαγωνισμό Hackathon 2020 του MIT με στόχο την δημιουργία μιας εφαρμογής με χρησιμότητα για την ευρύτερη κοινωνία. Η ομάδα TALOS σχεδίασε και ανέπτυξε μια εφαρμογή η οποία ως σκοπό έχει να βοηθήσει την κοινότητα δημιουργώντας ένα δίκτυο ατόμων με εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών, το οποίο θα μπορούσε να προστρέξει σε τραυματίες έως ότου φτάσουν το ΕΚΑΒ και οι γιατροί στο σημείο. Επιπλέον, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από άτομα με κατάλληλη εκπαίδευση, που θα ήταν πρόθυμα να παρέχουν βοήθεια, όσο και από άτομα που θέλουν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν με οποιονδήποτε άλλον τρόπο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που το ασθενοφόρο καθυστερεί ή ο χρήστης βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή. Με βάση 1000 και πλέον reviews από διεθνή κριτική επιτροπή καθηγητών κι ερευνητών του ΜΙΤ, η εφαρμογή "Our aid" αξιολογήθηκε επιτυχώς, προκρίθηκε στις 28 καλύτερες της τελικής φάσης και κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία Youth Team (παιδιά Λυκείου) ανάμεσα σε 312 συμμετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η δεύτερη ομάδα παιδιών, κατέλαβε την τρίτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό "Φτιάξε το δικό σου Σεισμογράφο" ο οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η τρίτη ομάδα παιδιών είναι εκείνη που δημιούργησε το δικό της μονοθέσιο F1 στο πλαίσιο του Πανελλήνιου διαγωνισμού F1 in Schools και στην πρώτη κιόλας συμμετοχή της, κατέλαβε την 1η θέση σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και την 14η θέση σε σύνολο 30 ομάδων από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ:  https://bit.ly/3kaRdZU