21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης

21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης
21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης

Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Π.Ε.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει μακρά παράδοση στην οργάνωση δράσεων για την Ημέρα Ποίησης: ημερίδες με ποιητές, διαλέξεις, απαγγελίες από καταξιωμένους ποιητές και ποιήτριες, δράσεις και απαγγελίες στίχων από φοιτητές και φοιτήτριες στους δρόμους της πόλης του Βόλου, η καθιέρωση της «Κολόνας της Ποίησης», που φιλοξενεί κάθε χρόνο στίχους από φοιτητές, εργαζόμενους, μέλη Δ.Ε.Π., πολίτες της πόλης, είναι κάποιες από αυτές.
Έτσι και φέτος, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και τους περιορισμούς που βιώνουμε, αποφασίσαμε να τιμήσουμε  την ποίηση έστω και διαδικτυακά.
Μέλη Δ.Ε.Π., στελέχη της διοίκησης, διδάσκοντες και διδάσκουσες, εργαζόμενοι/εςαπό τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διαβάζουν στίχους σε μια προσπάθεια συνομιλίας με την ποίηση.
Η δράση περιλαμβάνει μια σειρά από βίντεο που θα προβάλλονται στο λογαριασμό youtube του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ(https://www.youtube.com/channel/UCJfAKSq5_XUA0X28jCkDnlA
στο playlist Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου 2021)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLKmPBquhdKNqgXfadAldi3tIrDIIwA4cd
Υπεύθυνες για τη δράση είναι :
Τασούλα Τσιλιμένη, Καθηγήτρια, Πρόεδρος του Π.Τ.Π.Ε. και Δ/ντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού
Ευγενία Σηφάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Π.Τ.Π.Ε. και συνεργάτις του Εργαστηρίου
Ελένη Κονταξή, μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Π.Τ.Π.Ε. και μέλος του Εργαστηρίου.
Την τεχνική υποστήριξη έχει ο Γιάννης Κυριαζής.