ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ 52Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

52Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
52Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Πενήντα δύο χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τιμούν τους φοιτητές, τους νέους και τις νέες που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη δικτατορία και διεκδίκησαν ελευθερία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Η θυσία και το παράδειγμά τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας και θεμέλιο των δημοκρατικών μας θεσμών.

Στη σημερινή εποχή, όπου η δημοκρατία διεθνώς δοκιμάζεται από νέες προκλήσεις, το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει βαθιά επίκαιρο. Υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη· απαιτεί συμμετοχή, εγρήγορση και καθημερινή προσήλωση στις αξίες που τη συγκροτούν.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της ισότιμης πρόσβασης στη γνώση, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της κοινωνικής ευθύνης. Καλλιεργούμε ένα περιβάλλον που ενισχύει την κριτική σκέψη, τον διάλογο, την επιστημονική αριστεία και την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών και φοιτητριών μας.

Με αυτό το πνεύμα, τιμούμε σήμερα το Πολυτεχνείο όχι μόνο ως ιστορική μνήμη, αλλά ως ζωντανή υπενθύμιση της δύναμης της νεολαίας και του χρέους μας να υπηρετούμε τη δημοκρατία μέσα από την παιδεία και την κοινωνική συνεισφορά.

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης

Οι Αντιπρυτάνεις
Καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης
Καθηγήτρια Χρυσή Λασπίδου
Καθηγητής Ιωάννης Αναγνωστόπουλος
Καθηγητής Παναγιώτης Πλαγεράς