Beyond the Emergency. Telecare for Non-Communicable Diseases through Simulation Techniques

Beyond the Emergency. Telecare for Non-Communicable Diseases through Simulation Techniques
Beyond the Emergency. Telecare for Non-Communicable Diseases through Simulation Techniques

Το Εργαστήριο Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus "Beyond the Emergency. Telecare for Non-Communicable Diseases through Simulation Techniques". Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία και παροχή ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος με τη χρήση των τεχνικών προσοµοίωσης εξ αποστάσεως, το οποίο μπορεί να είναι διαθέσιμο προς  φοιτητές από διάφορους κλάδους των επιστημών υγείας. Το εκπαιδευτικό αυτό έργο έχει στόχο να καλύψει τις νέες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης, μέσω της  εισαγωγής καινοτόμων, υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών μεθόδων για τη διεπιστημονική κατάρτιση διαφόρων αποδεκτών με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, εκπαιδευτικές διαφορές και σωματικές αναπηρίες.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα επιχειρηθεί η εντόπιση και χαρτογράφηση των δεξιοτήτων εκείνων που απαιτούνται για τη διαχείριση των χρόνιων παθήσεων μέσω της τηλεϊατρικής προκειμένου  να σχεδιαστεί και να αναπτυχθεί το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού του Ευρωπαϊκού εξ αποστάσεως μαθήματος για τη διαχείριση των χρόνιων παθήσεων μέσω της τηλεϊατρικής. Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα σχεδιαστεί ψηφιακή πλατφόρμα, κατάλληλη για την εξασφάλιση της παρακολούθησης  του μαθήματος από όλους τους συμμετέχοντες, μέσω διάθεσης εκπαιδευτικού υλικού σε διάφορες γλώσσες. Πέραν του εκπαιδευτικού υλικού, η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα θα παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συζητήσουν με ομόλογούς τους, να ζητήσουν διευκρινίσεις από τους υπεύθυνους για κάθε ενότητα, σε κάθε χώρα εκπαιδευτικούς, ενώ επίσης θα φιλοξενεί τις εικονικές εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν στα πλαίσια του έργου. Τέλος, θα αξιολογηθεί το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση και υποστήριξη όσων εργάζονται και συμμετέχουν στο σχεδιασμό, την εκπαίδευση, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και την προώθηση της μάθησης για τις χρόνιες παθήσεις, την τηλεϊατρική και την προσομοίωση.
Παράλληλα με τα παραπάνω, στο πλαίσιο του προγράμματος θα υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με σκοπό τη διάχυση του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 28/2, 1-2/3/2022 14.00-17.00 CET. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στους παρακάτω  συνδέσμους : 
ΖΟΟΜ
YOUTUBE
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2024 και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus Plus. Συμμετέχουν το πανεπιστήμιο University of Eastern Piedmont (UPO) (Ιταλία), που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος, το Κέντρο Τηλεϊατρικής – Istituto Superiore di Sanità (Ιταλία), Το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian του Μονάχου (Γερμανία), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ελλάδα), το Τμήμα Εκτάκτων Καταστάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, το Πανεπιστήμιο George Emil Parade (Ρουμανία) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένης Επιστήμης Υγείας (Κροατία).
Για περισσότερες πληροφορίες: Ευάγγελος Χ. Φραδέλος, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Νοσηλευτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής – Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  efradelos [at] uth.gr (efradelos[at]uth[dot]gr)
https://www.beemtel.eu/
https://www.facebook.com/beemtelproject
beemtel [at] uniupo.it (beemtel[at]uniupo[dot]it)