English Home
Προσεχείς Εκδηλώσεις Π.Θ.

Αρχείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΑναγόρευση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γέροντα Ναΐρόμπι, Υπέρτιμου και Έξαρχου Κένυας κ. Μακαρίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας

Η πορεία της Ιεραποστολής Σήμερα: Επισημάνσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης  και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητής Αθανάσιος Γιαννούκας διοργανώνουν τελετή Αναγόρευσης προς τιμήν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γέροντα Ναΐρόμπι, Υπέρτιμου και Έξαρχου Κένυας κ. Μακαρίου
σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019  και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης»  του Τμήματος Ιατρικής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βιόπολις Λάρισας).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
- Προσφώνηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γέροντα Ναΐρόμπι, Υπέρτιμου και Έξαρχου Κένυας κ. Μακαρίου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Ζήση Μαμούρη
- «Έπαινος» προς τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Γέροντα Ναΐρόμπι, Υπέρτιμο και Έξαρχο Κένυας κ. Μακάριο από τους Καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και Ματθαίο Σπελέτα
- Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αθανάσιο Γιαννούκα
- Επίδοση των Τίτλων και του Διασήμου του Τμήματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αθανάσιο Γιαννούκα
- Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: "Η πορεία της ιεραποστολής σήμερα: επισημάνσεις, προκλήσεις και προοπτικές."
Πέρας της Τελετής

Δελτίο Τύπου

 

Η Όπερα της Πεντάρας

«Γιατί τί το κακό μπορεί να κάνει σε τούτο τον κόσμο ένας φουκαράς κατεργάρης μπροστά στους μεγαλοκατεργάρηδες της γης;» λέει ο ληστής Μακ στα τελευταία του λόγια πριν οδηγηθεί στην κρεμάλα.
Μέσα σε μια διεφθαρμένη κοινωνία χωρίς αξίες αλλά με το πρόσχημα των αξιών, το νόημα του αληθινού ανατρέπεται διαρκώς.
Στην Όπερα της πεντάρας αναδύεται με χιούμορ και καυστικότητα μια τραγική υποκειμενικότητα στις ανθρώπινες αξίες και δομές δίνοντας την ευκαιρία τόσο στο θεατή όσο και στον ηθοποιό να
δει από την κλειδαρότρυπα και να γελάσει βαθιά με τα χάλια μας, να κρίνει καθαρά...

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 και ώρα 21:15, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας (Χατζηαργύρη 89), στον Βόλο, η Θεατρική Ομάδα «Τρίτος Όροφος» σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσιάζουν το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η Όπερα της Πεντάρας», με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.
Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μουσική και τραγούδια του Κουρτ Βάιλ. Σκηνοθεσία, κινησιολογία: Μαρία Καραζάνου, υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας «Τρίτος Όροφος» του Π.Θ.
Μουσική επιμέλεια, φωνητική διδασκαλία των Μουσικών Συνόλων: Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων, μέλος ΕΕΠ του Π.Θ. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Ασπασίας Μπότα σε συνεργασία με το ΙΕΚ Βόλου και το Τμήμα Ένδυσης και Σχεδίου Μόδας (υπεύθυνη Όλγα Οικονόμου). Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Μπρόζου.
Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τα Μουσικά Σύνολα με τη συνδρομή του Μανόλη Ανδρουλιδάκη  και συμμετέχουν φιλικά οι κιθαρίστες Δημήτρης Δεμίρης και Ανδρέας Ζιάκας.
Οι δύο καλλιτεχνικές ομάδες  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεργάζονται εδώ και δύο χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία (χριστουγεννιάτικες παραστάσεις 2017 & 2018, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, μουσικό αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου κ.α), προάγοντας μέσα από την καλλιτεχνική τους ματιά  ένα ζωντανό και πολύπλευρο μουσικό θέατρο. Αυτή τη φορά  το τόλμημα είναι ένα πολιτικό έργο που καταφέρνει να φέρει στην επιφάνεια την υποκρισία και τη διαφθορά της κοινωνίας. Η σκληρή αυτή διαπίστωση φτάνει στο κοινό με ραφιναρισμένο χιούμορ και νεανική καυστικότητα μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες.

Θεατρική Ομάδα «Τρίτος Όροφος»
Ιακωβίνα Ακαμωτάκη, Φωτεινή Γαλάνη, Αθανασία Γκιουλέκα, Βίκη Δαλδά, Μαρίνα Δαλδάκη, Όλγα Δούμκου, Μαίρη Ελευθερίου, Ξανθούλα Θεοδοσίου, Θανάσης Θεοδώρου, Ζαχαρούλα Θεονά, Ελίνα Καραγιάννη, Λεονάρντο Κοέν, Παναγιώτα Κουρκουβέλου, Σοφία Κούρτη, Φιλοθέη Κυδωνιάτη, Ηλιάνα Κωνσταντίνου, Ιωσηφίνα Λαδάκη, Πωλίνα Λιναρδάτου, Γιώργος Λακαφώσης, Μαριαλένα Λευκοπούλου, Κατερίνα Μήτα, Απόστολος Μήτσιος, Βαγγέλης Μπάκας, Θάλεια Μπάτρα, Σαββίνα Μπούταλη, Γιώργος Μυλωνάς, Ελένη Νταβαρούκα, Μαρία Γκράτσια-Οικονόμου, Γιάννης Παναγιωτίδης, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Χρύσα Παπαζηση, Ζωή Παπαχρήστου, Μυρσίνη Πασχαλιά, Ιωάννα Πριονιστή, Κωνσταντίνος Σαλταπίδας, Άννα Σάρρου, Θεμιστοκλής Συρόπουλος, Σμαρώ Ταχταλόγλου, Δήμητρα Τουρτούρα, Έλενα Τιλσιζόγλου, Κωνσταντίνα Τζούδα, Άλκηστις Τσιλογλανίδου, Μιχάλης Τσίρος, Στέλλα Χατζοβούλου.

Μουσικά Σύνολα
Λεωνίδας Ντόντας - πνευστά, Μάουρα Φερτεκλίδη - τρομπέτα, Γιάννης Λιόλιος - ηλ. κιθάρα, Αντώνης Γιαννακούρας - πιάνο, Δέσποινα Αριστείδου, Ελπίδα Αγαπητού - πιάνο / φωνή, Ραφαέλλα Παπακώστα, Μαρία Αργυρή, Θεοδώρα Περχανίδου, Κατερίνα Δετοράκη, Έλενα Κρουσταλιά, Μυρτώ Βάια Απλαντή, Μαρια Κριεζή, Μαρία Θωίδου – φωνή.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

«Τελετή αναγόρευσης του Victor D. Hanson σε Επίτιμο Διδάκτορα από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Καθηγητής Μιχαήλ Ζουμπουλάκης διοργανώνουν την τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Stanford, Victor Davis Hanson σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (Β1) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 28ης Οκτωβρίου 78, στο Βόλο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
- Προσφώνηση του Victor Davis Hanson από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Ζήση Μαμούρη
- «Έπαινος» προς τον Victor Davis Hanson από τον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Νικόλαο Κυριαζή
- Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητή Μιχαήλ Ζουμπουλάκη
- Επίδοση των Τίτλων και του Διασήμου του Τμήματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητή Μιχαήλ Ζουμπουλάκη
- Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: "The Greek Gift to the West of the Middle Class."
Πέρας της Τελετής

Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση

 

«Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού 20 χρόνων του ΤΟΕ»

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού:

Τρίτη 28 Μαΐου 2019 (ώρα 19:30)
- Βραδιά Αποφοίτων
- Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην αυλή του νέου κτηρίου

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 (ώρα 19:30)
- Επίσημος εορτασμός παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και επίσημων προσκεκλημένων
- Μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων του ΠΘ
- Δεξίωση

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 (ώρα 12:00)
- Τελετή αναγόρευσης Καθηγητή Victor Hanson σε επίτιμο διδάκτορα του ΤΟΕ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 (ώρα 15:00 – 21:30)
- Έναρξη 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής
- Μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Χορωδίας  του ΠΘ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 (ώρα 09:00 – 21:30)
- Συνέχιση εργασιών 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής με θέμα «Institutions and the Knowledge Economy»

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου Αναγόρευσης
Πρόγραμμα
Πρόσκληση
Πρόσκληση Αναγόρευσης

 

Immunopathology and diagnosis of Latent Tuberculosis” Ανοσοπαθολογία και διάγνωση λανθάνουσας φυματίωσης

Η Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝ Λάρισας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει  Ομιλίa με θέμα: «Immunopathology and diagnosis of Latent Tuberculosis» την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 και ώρα 15:00, στην αίθουσα της Πνευμονολογικής Κλινικής (1ος Όροφος, Γ πτέρυγα).
Ομιλητής: Assistant Professor Dr. Deniz Gazel, Gaziantep University, Gaziantep, Turkey.
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής κ. ΚΙ Γουργουλιάνης.

Πρόσκληση

 

7η Ημερίδα Ερευνητικής Δραστηριότητας Π.Σ

H Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει την 7η Ημερίδα Ερευνητικής Δραστηριότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 και ώρα 9:30-17:15 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στην ημερίδα, θα παρουσιαστούν τα ερευνητικά αποτελέσματα των διδακτορικών διατριβών και ερευνητικών έργων που εκπονούνται στα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής:

- Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,
- Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,
- Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης,
- Μηχανολόγων Μηχανικών,
- Πολιτικών Μηχανικών.

Δελτίο Τύπου
Πρόγραμμα
Πρόσκληση
Αφίσσα

 

«Δικαιώματα Διανοητικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Έρευνα - Εταιρίες Τεχνοβλαστών (Spin off)»

Η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζοντας την ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας σε θέματα Διανοητικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, διοργανώνει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 12.00, ημερίδα με τίτλο: «Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην Έρευνα - Εταιρίες Τεχνοβλαστών (Spin off)», στο αμφιθέατρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (“Γαιόπολις” Λάρισα - πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας).

Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση των ερευνητών για τη σημασία των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και των Βιομηχανικών Σχεδίων στην έρευνα και την καινοτομία. Τα θέματα θα αναπτυχθούν από τους:
- Effimia Panagiotidou (Ms.) Attorney at Law LL.M., PhD, Post Doc Intellectual Property Law Accepted Member of FICPI (International Federation of Intellectual Property Attorneys),
- Σταμπουλή Γεώργιο - Επ. καθ. του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΜοΚΕ - Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας).

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
- Αξιοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας (έργα πνεύματος, εφευρέσεις εργαζομένων).
- Μορφές Αξιοποίησης (μεταβίβαση - άδειες - ίδρυση εταιρείας spin off).
- Χρηματοδοτικός και επιχειρηματικός σχεδιασμός.

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση συνιστάται η ηλεκτρονική προεγγραφή σας μέσω online φόρμας.

 

Ανταγωνισμός & Αγροδιατροφικός Τομέας

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:

«Ανταγωνισμός & Αγροδιατροφικός Τομέας»

Οι κύριες θεματικές ενότητες της εκδήλωσης αναφέρονται σε καίρια και επίκαιρα ζητήματα του ανταγωνισμού στον πρωτογενή τομέα, όπως της καταπολέμησης της χειραγώγησης των αγροδιατροφικών αγορών, της ρύθμισης των σχέσεων μεταξύ παραγωγών-αγοραστών, των κρατικών ενισχύσεων και των συγκεντρώσεων, καθώς επίσης και σε ζητήματα της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής και της δυναμικής εξέλιξης της αγροδιατροφικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις εξής ομιλίες:

  • Χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Δρ. Ζήση Μαμούρη
  • Εισαγωγή: Πολιτική ανταγωνισμού στον αγρο-διατροφικό τομέα, Καθηγητής Δρ. Τριανταφυλλάκης Γεώργιος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Η Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, Επικ. Καθηγήτρια Δρ. Κινίνη Έφη, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Κοινή Γεωργική Πολιτική και Δίκαιο του Ανταγωνισμού, Πανίτσας Γεώργιος Δικηγόρος, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Παρεμβάσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού σε υποθέσεις με αγροτικό και διατροφικό ενδιαφέρον, Δρ. Ζευγώλης Νικόλαος, Εισηγητής, Επιτροπή Ανταγωνισμού
  • Συγκεντρώσεις σε επίπεδο αγοραστών και επηρεασμός του αγρο-διατροφικού τομέα, Αναπλ. Καθηγητής Δρ. Χατζηγάγιος Θωμάς, Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Συγκεντρώσεις σε επίπεδο προμηθευτών και επηρεασμός του αγρο-διατροφικού τομέα, Δρ. Θέμελης Ανδρέας, Επίκουρος Εισηγητής, Επιτροπή Ανταγωνισμού
  • Κρατικές ενισχύσεις και αγροτικός-διατροφικός τομέας, Δρ. Καραστεργίου Αγγελική, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων, υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • FoodOxys: Μια spin-off του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον αγρο-διατροφικό τομέα, Καθηγητής Δρ. Κουρέτας Δημήτριος, Τμήμα Βιοτεχνολογίας & Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αμφιθεάτρο των πρώην τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, στη Λάρισα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίαςτην Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 και ώρες 17:00-21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (τηλ: 2410-684708, 709, postgraduate@teilar.gr)

Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση

 

Θερινό Σχολείο: Γαλάζια Ανάπτυξη

Από 1-5 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Μαυροβούνιο Θερινό Σχολείο με θέμα την γαλάζια ανάπτυξη. Στη διοργάνωση του θερινού σχολείου συμμετέχει ο εταίρος ΕΜΠ και στη διδασκαλία, μεταξύ άλλων, το ΕΜΠ  και το ΠΘ με διδάσκοντες και ειδικούς στα θέματα γαλάζιας ανάπτυξης.Το θερινό σχολείο είναι ανοιχτό σε 30 συμμετέχοντες από την περιοχή της Μεσογείου, η κατανομή των οποίων θα γίνει και με κριτήρια αναλογικής γεωγραφικής εκπροσώπισης αλλά και ισότιμης εκπροσώπισης φύλου.

Η συμμετοχή χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg MED InnoBlueGrowth.

Δελτίο Τύπου

 


Σελίδα 1 από 2