English Home
Προσεχείς Εκδηλώσεις Π.Θ.

Αρχείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΈκθεση Οπτικού και Ηχητικού Υλικού «Περιφράξεις | Διασχίσεις» α’ μέρος

14.9.2019, ώρες 18.00-23.00
Κτίριο Μ2

Το Σάββατο, 14/9, το ερευνητικό εργαστήριο EscapeLab του τμήματος ΤΑΜ του ΠΘ θα συμμετάσχει στην έκθεση που διοργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Περιφράξεις / Διασχίσεις», μέρος β’, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το EscapeLab βραβεύτηκε στα πλαίσια της ανοιχτής πρόσκλησης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για υποβολή προτάσεων σχετικά με τη διοργάνωση καλλιτεχνικών δράσεων στον δημόσιο χώρο πάνω στη θεματική «Περιφράξεις / Διασχίσεις».
Η δράση με τίτλο «Αποχαιρετισμός» πραγματοποιήθηκε στο α’ μέρος των εκδηλώσεων, στις 21/6, την ημέρα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, και εκτίθεται εκ νέου στο β’ μέρος των εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια των τριών δράσεων που θα εκτυλίσσονται στους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου, το κοινό θα μπορεί παράλληλα να επισκεφθεί στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου Μ2 μια έκθεση με οπτικό και ηχητικό υλικό από τις δράσεις της 21ης Ιουνίου 2019, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του project.
Υπενθυμίζεται πως οι τρεις δράσεις της 21ης Ιουνίου («Out on the Inside» των Σάββα Μεταξά, Δανάης Γιαννακοπούλου, «Αποχαιρετισμός» του EscapeLab - Ερευνητικό εργαστήριο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Fence» των Μιχάλη Σιώνα, Δημήτρη Μαρωνίδη, Χρήστου Γούσιου), χρησιμοποιώντας ευφάνταστα τις δυνατότητες του ήχου, κατόρθωσαν να δείξουν τη διαπερατότητα και τη σχετικότητα των ορίων. Η performance «Fence» μάλιστα είχε ολοκληρωθεί με την απομάκρυνση του ανατολικού τμήματος της περίφραξης του Μεγάρου, αποδίδοντας έναν επιπλέον δημόσιο χώρο στους πολίτες και καταδεικνύοντας έμπρακτα την επιθυμία του Οργανισμού για άνοιγμα στον κόσμο και κατάργηση των κάθε λογής περιχαρακώσεων.

Δελτίο Τύπου

 

Ημέρα Ανοικτής Επίσκεψης για το Κοινό στις Θερμοκηπιακές Εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, θα πραγματοποιηθεί «Ημέρα ανοικτής επίσκεψης για το κοινό» στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο (17ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας).  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί στο κοινό το νέο σύγχρονο συγκρότημα θερμοκηπίων του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και αποτελεί κορυφαίο συγκρότημα πιλοτικών θερμοκηπίων στην Ευρώπη.  Η δράση εντάσσεται στην Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία Επικοινωνίας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019 (Europe in My Region 2019)", η οποία έχει στόχο την ευρεία ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις δράσεις έρευνας που υλοποιούνται στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Δελτίο Τύπου
Πρόγραμμα
Αφίσσα

 

Ιπποκράτη «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ - Η ΑΕΝΑΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30, στο Β’ Αρχαίο Θέατρο, η Θεατρική Ομάδα Ιατρικής-Βιοχημείας Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  θα παρουσιάσει το πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο «Κρίσις Χαλεπή», σε μια προσπάθεια δραματοποίησης της πορείας συγγραφής του Όρκου από τον Ιπποκράτη, βήμα-βήμα από τη διδασκαλία της ιατρικής επιστήμης, στη θεραπεία και το ιατρικό απόρρητο.  

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30, στον Αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί παράσταση νεοκλασικού μπαλέτου, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου χορογράφου Γκες Μίχωφ.   

Δελτίο Τύπου

 

Paola Bonfante: Αποκρυπτογράφηση και Εκμετάλλευση Ευεργετικών Μυκορριζικών Μυκήτων

Την Τεταρτη 18 Σεπτεμβρίου 2 μμ στην Αίθουσα "Κωνσταντίνος Σέκερης" στη Βιόπολη, στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Paola Bonfante, University of Torino, Italy  με θέμα: Deciphering and exploiting beneficial mycorrhizal fungi, Αποκρυπτογράφηση και Εκμετάλλευση Ευεργετικών Μυκορριζικών Μυκήτων

Πρόσκληση

 

Jorge-A. Sanchez-P.: Συζήτηση στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Για την καλύτερη αξιοποίηση των ερευνητικών ιδεών και της πνευματικής ιδιοκτησίας από δομές υποστήριξης Επιχειρηματικότητας

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην έναρξη του ετήσιου προγράμματος μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 φιλοξενεί τον Jorge-A. Sanchez-P. Ph.D, MPM, Dipl. Ing Chief Strategy and Financial Officer, www.corallia.org Member of the Steering Committee, www.theegg.gr Delivery Partner oordinator, www.beyourownboss.gr Chairman of the Board, www.si-Cluster.gr Chairman of the Steering Committee, www.EduTrip.gr Founding Partner, www.jnp.gr

Δελτίο Τύπου
Εναρξη Μαθημάτων

 

Organic-PLUS - Ημέρα Ανοικτής Επίσκεψης

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Organic-PLUS (Horizon 2020 ), που υλοποιείται από το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνεται ημέρα ανοιχτής επίσκεψης για το κοινό. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο 18 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 10:00 μέχρι τις 15:00. Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης τo Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει στις εκδηλώσεις με το τίτλο: «Europe in My Region», οι οποίες διοργανώνονται σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα παρουσιαστούν τόσο οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου στο πλαίσιο του παραπάνω έργου όσο και δραστηριότητες στα υπόλοιπα ερευνητικά έργα τα οποία υλοποιούνται από την ομάδα του Εργαστηρίου Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή κ. Νικόλαο Κατσούλα.
Στόχος των εκδηλώσεων-παράλληλων δράσεων που πραγματοποιούνται είναι η ευρεία ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη συμβολή της πολιτικής συνοχής της ΕΕ στην υλοποίηση έργων και γενικότερα αναπτυξιακών παρεμβάσεων, στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.
Συνημμένα θα βρείτε την Αφίσα καθώς και την Πρόσκληση.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Φεστιβάλ Πάου 20-27 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ Πάου ετοιμάζεται να σας καλωσορίσει με πολλές εκδηλώσεις διαφορετικών μουσικών κατευθύνσεων. Θα υπάρξουν σε αυτές, παρουσιάσεις δίσκων και πρώτες εκτελέσεις, συνυπάρξεις πρωτότυπες με αφορμή το φεστιβάλ, συνδυασμοί απλών και περίπλοκων μουσικών δράσεων.

Αφίσσα
Πρόγραμμα (Ελληνικά, Αγγλικά)

 

Το Σχολείο στη Δημοκρατία, η Δημοκρατία στο Σχολείο
ΙΣΤ’ Διεθνές Συνέδριο της ΠΕΕ
29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019

Tα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρείας Ελλάδος (ΠΕΕ) διοργανώνουν το ΙΣΤ’ Διεθνές Συνέδριο της ΠΕΕ στον Βόλο. Ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι οι ημερομηνίες 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι: "Το σχολείο στη δημοκρατία, η δημοκρατία στο σχολείο". Έχοντας ως αφετηρία την έννοια της δημοκρατίας ως τρόπου ζωής και όχι απλά ως συστήματος διακυβέρνησης και δεδομένου του επιστημονικού διαλόγου που έχει αναπτυχθεί διεθνώς για την καλλιέργεια της πολιτικής και δημοκρατικής συνείδησης των μαθητών, την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους στην εκπαίδευση, τη συμμετοχική δράση όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική εκπαίδευση και επομένως τον επαναπροσδιορισμό ενός δημοκρατικού σχολείου στη σύγχρονη κοινωνία, αποφασίστηκε το εν λόγω θέμα από κοινού με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και τα οποία υπηρετούν ως μέλη ΔΕΠ στα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι Γενικές Συνελεύσεις των τριών Παιδαγωγικών Τμημάτων έχουν εγκρίνει τη συμμετοχή στη διοργάνωση και διεξαγωγή του ΙΣΤ’ Διεθνούς Συνεδρίου της ΠΕΕ.
Σύνεδροι από όλη την επικράτεια της χώρας και από την αλλοδαπή μπορούν να συμμετέχουν. Πληροφορίες για την οργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://pee2019.uth.gr/index.php/el/ .
Με μεγάλη χαρά και τιμή αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας τόσο από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας όσο και από άλλες εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας ώστε να συνδράμουν στον επιστημονικό διάλογο για το θέμα του Συνεδρίου.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του ΙΣΤ’ διεθνούς Συνεδρίου της ΠΕΕ

Η πρόεδρος του Συνεδρίου
Σταυρούλα Καλδή

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Υπεύθυνος Τουρισμός στην Περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει την Ημερίδα με τίτλο:  HELIX Final Dissemination Conference: Responsible tourism in the Balkan-Mediterranean Region”στο πλαίσιο του Έργου «ENTREPRENEURIAL LEARNING EXCHANGE INITIATIVE FOR SUSTAINABLE HOSPITALITY SMEs IN THE BALKAN-MEDITERRANEAN REGION – HELIX” (Subsidy Contract No. BMP1/1.3/2616/2017) του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των κρατών που συμμετέχουν την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 και ώρα 9:00 π.μ., στο εθνικό σημείο επαφής (contact point) του Διακρατικού Δικτύου Ανταλλαγής στον τομέα του βιώσιμου Τουρισμού, το οποίο βρίσκεται στην  αίθουσα Α6 στο ισόγειο του κτηρίου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Πεδίον του Άρεως στο Βόλο.

Στη διάρκεια της Ημερίδας, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εταίρων από τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία που υλοποιούν το Έργο HELIX:
- θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του  Έργου, το οποίο έθεσε φιλόδοξους στόχους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο της φιλοξενίας στην Βαλκανική-Μεσογειακή περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία HELIX επεδίωξε να προωθήσει και να στηρίξει τους επιχειρηματίες και τις ΜμΕ της περιοχής στόχου να υιοθετήσουν, να εφαρμόσουν και να αναπτύξουν την προσέγγιση της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από έρευνες αποτίμησης της υπάρχουσας κατάστασης και την ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή (σεμινάρια επιμόρφωσης) σχετικών εκπαιδευτικών πακέτων,
- θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικές με τον βιώσιμο τουρισμό,
- θα οργανωθεί ανοιχτό εργαστήριο (open workshop) για τις προοπτικές διακρατικής συνεργασίας στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού στα Βαλκάνια. (Open Workshop on Sustainable Tourism: “Prospects for International Co-operation on Sustainable Tourism in the Southern Balkan Region”)

Οι παρουσιάσεις της Ημερίδας και το ανοιχτό εργαστήριο θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Δελτίο Τύπου
Πρόγραμμα
Πρόσκληση

 


Σελίδα 1 από 2