English Home
Νέα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Προγράμματα Άθλησης για Όλους – Επιστημονική Υποστήριξη

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας «υλοποίησε» με μεγάλη επιτυχία ερευνητικό πρόγραμμα - έργο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Προγράμματα Άθλησης για Όλους – Επιστημονική Υποστήριξη ». Το πρόγραμμα απευθυνόταν στα στελέχη των Ο.Τ.Α. που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» (ΑγΟ).
Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου ήταν ο Αθανάσιος Κουστέλιος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα εντασσόταν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής ένωσης- Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.athlisigiaolous.gr

 

Συμμαχία για την Υγεία - Άσκηση

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας «υλοποίησε» με μεγάλη επιτυχία ερευνητικό πρόγραμμα - έργο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Συμμαχία για την Υγεία - Άσκηση, Ανάπτυξη προγραμμάτων άσκησης ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων - παρεμβατικά προγράμματα».
Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου ήταν ο Γεροδήμος Βασίλειος, Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το πρόγραμμα εντασσόταν στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής ένωσης- Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.exerciseforhealth.gr

Πληροφορίες
Δείτε το ομώνυμο βιβλίο

 

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη

Το νέο εκπαιδευτικό ταξίδι του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα γίνει μεταξύ της 26ης Σεπτεμβρίου και της 3ης Οκτωβρίου 2014. Ο σκοπός του ταξιδιού είναι η επίσκεψη, η κατανόηση και ο ύστερος και ώριμος στοχασμός για τις θεωρητικές και πρακτικές εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής όπως αυτές σταθεροποιήθηκαν και έκτοτε εκπέμπονται διαμέσου των υλικών δειγμάτων-παραδειγμάτων εμπρός και εντός των οποίων θα τοποθετηθούμε.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Εικονική πόλη για την από κοινού εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, συμμετέχει στην ανάπτυξη εικονικού περιβάλλοντος πόλης μέσα από το οποίο μαθητές και φοιτητές μπορούν να αναπτύσσουν δεξιότητες σε θετικές επιστήμες, μαθηματικά, και τεχνολογία. Το ερευνητικό σχέδιο eCity: Virtual City Environment for Engineering Problem-based Learning (http://eCity-project.eu) χρηματοδοτείται με την υποστήριξη του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συντονιστής του σχεδίου είναι το Instituto Superior de Engeharia do Porto της Πορτογαλίας ενώ συμμετέχουν, εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οργανισμοί από την Ιταλία, Ισπανία, και Τουρκία.

Πληροφορίες

 

Διάκριση για τη Λαρισαία χειρουργό κ. Ελένη Σιώκα

Σημαντική διάκριση για την Λαρισαία επιστημονική συνεργάτιδα της Χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας χειρουργό κ. Ελένη Σιώκα στο εξωτερικό. Τιμήθηκε με υποτροφία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας. Η διάκριση αυτή δίδεται σε χειρουργούς με άριστα αποτελέσματα στη χειρουργική της παχυσαρκίας.

Πληροφορίες
Φωτογραφία

 

Eκδήλωση Απονομής διπλωμάτων UEFA B'

Στις 10 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Πανεπιστημίου Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλίας , εκδήλωση για την Απονομή των διπλωμάτων προπονητών UEFA B’ στους περσινούς φοιτητές του τμήματος , της ειδικότητας Ποδοσφαίρισης και η βράβευση για τους επιτυχόντες από την Σχολή Διαιτησίας της ΕΠΣ Τρικάλων.

Δελτίο Τύπου

 

Διεξαγωγή Ετήσιου Φοιτητικού Τουρνουά ΤΕΦΑΑ

Η ειδικότητα ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τ.Ε.Φ.Α.Α διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά το καθιερωμένο πλέον ετήσιο φοιτητικό τουρνουά (10ο συνεχόμενο στην σειρά) που διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της σχολής από τους φοιτητές της ειδικότητας ποδοσφαίρου και το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες των 12 συνολικά παιχτών από τους οποίους οι 8 συμμετείχαν στον αγώνα με την υποχρεωτική για ακόμη μια χρονιά και την παρουσία μιας φοιτήτριας στην βασική οχτάδα. Εκτός των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά, δυναμικό παρών έδωσαν επίσης και πολλοί φοιτητές της σχολής οι οποίοι προσπάθησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να εμψυχώσουν και να βοηθήσουν τις ομάδες του τουρνουά. Το τουρνουά διήρκησε συνολικά 2 μέρες (29 και 30 Μαΐου) και παρά τις πολύ άσχημες για την εποχή καιρικές συνθήκες όλοι οι φοιτητές έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την οργάνωση και την εξέλιξη του τουρνουά. Οι φοιτητές της ειδικότητας ποδοσφαίρου Δρυς Δημήτρης, Δουζένης Θανάσης, Βυζιργιαννάκης Δημήτρης, Σαπουνάκης Αντώνης, Μιχαήλ Παναγιώτης, Σάββα Δημήτρης, Ελευθερίου Λοίζος, Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος, Ευαγγέλου Σπύρος, Σπύρου Κωνσταντίνος, Αστερής Βασίλης, Λάμπρος Θεόδωρος, Κυρίτσης Δημήτρης, Τσίκαρης Ηλίας, Ρίζος Παναγιώτης, Πούλιου Χρύσα, Νάκου Δημήτρης, Καρανάσιος Κωνσταντίνος οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση και την λειτουργία του τουρνουά εκφράζουν για ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες τους σε όλους εκείνους βοήθησαν για την υλοποίηση του τουρνουά και εύχονται να ικανοποίησαν όλους τους φοιτητές της σχολής.

Δελτίο Τύπου
Φωτογραφικό Υλικό: Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2

 

Car Pooling για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Πολυτεχνική Σχολή έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει την πλατφόρμα UthPool. Πρόκειται για ένα σύστημα car pooling που χρησιμοποιείται διεθνώς σε μεγάλη κλίμακα, το οποίο κατασκευάστηκε προκειμένου να καταστήσει τις μετακινήσεις μας πιο ευχάριστες.
Η συμμετοχή στο σύστημα προορίζεται μόνο για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Π.Θ., και σας καλούμε να την αγκαλιάσετε και να τη χρησιμοποιήσετε όσο περισσότερο γίνεται, όπως και να στείλετε τα σχόλιά σας στη διαχείριση του συστήματος για να τυχόν βελτιώσεις.
Καλά και ευχάριστα ταξίδια!

 

Εκθεση πεπτραγμένων "Η ζωή στην Ευτοπία"

Η έκθεση των Πεπραγμένων του πολυεθνικού εργαστηρίου TANGLE POCKETS / Η ζωή στην Ευτοπία, που πραγματοποιήθηκε στην Τοσκάνη της Ιταλίας από την 26η Απριλίου έως και την 2α Μαϊου 2013 θα γίνει στον χώρο ‘’Εναλλάξ’’ (Απέναντι από την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη) την Τρίτη 27 Μαϊου 2014 (διάρκεια 1 εβδομάδα). Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι εργασίες των φοιτητών και των φοιτητριών του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και η μεγάλη συλλογή φωτογραφιών με θέματα : 1. Φυση, 2. Κοινή ζωή, 3. Εργασία, κοινότητα 4. Δωμάτια, 5. Σύντομες διελεύσεις (Σιένα, Κήποι Ταρώ), 6. Ταξίδι στη θάλασσα, και στην ξηρά, 7. Προσωπικό αρχείο, 8. Εκτός των προγραμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα
Αφίσσα

 


Σελίδα 1 από 16