English Home
Νέα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Επίσκεψη μαθητών στο Τμήμα Βιοχημείας

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου Του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και στοχεύοντας στην επαφή και τη συνεργασία με τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους μαθητές, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2015 στο χώρο του Τμήματος στη Λάρισα διημερίδα επίσκεψης.

Δελτίο Τύπου

 

Διεθνής Τιμητική Διάκριση της καθ. Φωτεινής Αθανασοπούλου

Η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιχθυολογίας - Ιχθυοπαθολογίας του τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Φωτεινή Αθανασοπούλου εκλέχθηκε Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Ειδίκευσης στο επιστημονικό αντικείμενο της "Διαχείρισης της Υγείας των Υδρόβιων Ζώων" (European College of Aquatic Animal Health - ECAAH). Η τιμητική αυτή διάκριση είναι πολύ σημαντική για το Τμήμα και την χώρα μας, καθώς η κ. Αθανασοπούλου αποτελεί τη δεύτερη περίπτωση Eλληνικής προεδρίας σε Ευρωπαικό Κολλέγιο Κτηνιατρικής Ειδίκευσης.

Περισσότερες Πληροφορίες
Φωτογραφία

 

Ημερίδα του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Ημερίδα με το εξειδικευμένο και πολύ ενδιαφέρον θέμα: Φυσιολογία ­‐ Ενδοκρινολογία  Υδρόβιων  Ζωϊκών  Οργανισμών,  την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014. Την ημερίδα υλοποίησε το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Νέο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Περισσότερα

 

Xριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο. Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ παρουσίασαν σε θεατρική διασκευή το παραμύθι «Η φάρσα στον Αι Βασίλη» με αφηγηματικό, δραματικό και μουσικό μέρος.

Δείτε Βίντεο και Φωτογραφία από την εκδήλωση.

 

Σημαντική διάκριση για τον Καθηγητή Ελευθέριο Χ. Τσουκαλά

«Humboldt Prize 2009»
Το ίδρυμα Ηumboldt είναι κρατικός φορέας που προάγει την αριστεία στην επιστημονική έρευνα στη Γερμανία. Το Βραβείο Humboldt είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση της Γερμανίας για ξένους διεθνείς επιστήμονες.
Για το 2009 το βραβείο αυτό απενεμήθη στον καθηγητή Ε. Χ. Τσουκαλά, για την επιστημονική συνεισφορά του στην ανάπτυξη των επιστημών ευφυών ενεργειακών συστημάτων.
Ο Ε. Χ. Τσουκαλάς είναι καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει 250 ερευνητικές δημοσιεύσεις και το βιβλίο Fuzzy and Neural Approaches in Engineering (John Wiley, Νέα Υόρκη, 1997). Ο καθηγητής Ε. Χ. Τσουκαλάς έχει διατελέσει σύμβουλος του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (International Atomic Energy Agency (IAEA), του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (US Department of Energy), της Αρχής Πυρηνικής Ασφαλείας της Κίνας, του Υπουργείου Επιστήμης, Έρευνας και Τεχνολογίας της Σιγκαπούρης (ASTAR), της Ακαδημίας Αθηνών, του Υπουργείου Βιομηχανίας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας της Ελλάδας.
Η σημαντική αυτή διάκριση τιμά ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύντομο Βιογραφικό κου Τσουκαλά
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2

 

Οδικός Χάρτης Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας

Μόλις σήμερα δημοσιοποιήθηκε ο Οδικός Χάρτης των μεγάλων Ερευνητικών Υποδομών της Ελλάδας. Μεγάλα έργα που θα λειτουργήσουν ως πόλοι αριστείας εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας. Υποδομές που αναμένεται να έχουν τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο στην έρευνα αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Η Θεσσαλία είναι παρούσα στην προσπάθεια αυτή με τη δική της Ερευνητική Υποδομή, με συντονιστή το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συμμετοχή οκτώ άλλων εργαστηρίων και ερευνητικών κέντρων από την υπόλοιπη Ελλάδα. Με κέντρο τη Θεσσαλία, θα δημιουργηθεί μια μοναδική για την Ελλάδα Υποδομή Συνθετικής Βιολογίας με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα.

Δελτίο Τύπου

 

Παρουσίαση Τμημάτων Ιατρικής και Βιοχημείας στα Τρίκαλα

Την Πέμπτη 6-11-2014 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: «Επιλογές σπουδών και προοπτικές επαγγελμάτων στην εποχή της κρίσης: επαγγελματικοί διέξοδοι, εργασία-έρευνα», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ιατρικής Φυσικής

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό:
Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3, Φωτογραφία 4.

 

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Start-up

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο διοργανώθηκε στο Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 3o StartUp Weekend Volos 2014.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών σε μόλις 54 ώρες. Το πλεονέκτημα του φετινού διαγωνισμού είναι ότι οι ομάδες που κέρδισαν θα έχουν την δυνατότητα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Startup με σκοπό την μετέπειτα διάκρισή τους στο Global Startup Battle, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Google. Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη συλλογική δουλειά της κατάφερε να είναι η πρώτη, σε ελληνικό επίπεδο, που μπόρεσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των Ελληνικών Ομάδων σε έναν διαγωνισμό όχι μόνο ευρωπαϊκού αλλά παγκόσμιου βεληνεκούς.

Σε αυτό το event διαγωνίστηκαν πολλές αξιόλογες ομάδες και ιδέες και η ομάδα του Personal Reporter ήταν αυτή που κατέκτησε την 1η θέση. Τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα eMCAR, ενώ την3η θέση η ομάδα Flexiline. Το ειδικό  βραβείο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας κατέκτησε η ομάδα GoutMet nextDoor.

Και οι τέσσερις ομάδες βασίζονται στην καινοτομία και το ταλέντο και απαρτίζονται κατά κύριο λόγο από φοιτητές Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προκειμένου οι ομάδες να προχωρήσουν στο Global Start-up Battle θα περάσουν πρώτα από μια διαδικτυακή ψηφοφορία για τον Ευρωπαικό διαγωνισμό Start-up.

Η τελική βαθμολογία της κάθε ιδέας δίνεται 50% μέσω των ψήφων του κοινού και 50% μέσω μια κριτικής επιτροπής. Καθένας μας μπορεί να ψηφίζει μία φορά τη μέρα, κάθε μέρα αν το επιθυμεί, μέχρι την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου που λήγει η διαδικασία της ψηφοφορίας και οι ομάδες περνάνε στα χέρια των κριτών.

Μπορείτε να ψηφίσετε την ομάδα της Personal Reporter πατώντας εδώ, την ομάδα της eMCAR εδώ,  την ομάδα της Flexiline εδώ και την ομαδα της GourMet Next Door εδω.

Μπορείτε να ψηφίσετε και τις τέσσερις  ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες που κέρδισαν

 

Εκπαιδευτικό ταξίδι του ΤΑΜ στην Αμερική

Το νέο εκπαιδευτικό ταξίδι του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Αμερική έχει προγραμματιστεί να γίνει μεταξύ της 4ης Απριλίου και της 14ης Απριλίου 2015. (Σικάγο-Ενδοχώρα-Νέα Υόρκη)
Ο σκοπός του ταξιδιού είναι η επίσκεψη, η κατανόηση και ο ύστερος στοχασμός για τις θεωρητικές και πρακτικές εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπως αυτές σταθεροποιήθηκαν και έκτοτε εκπέμπονται διαμέσου των υλικών δειγμάτων-παραδειγμάτων εμπρός και εντός των οποίων θα τοποθετηθούμε αλλά και των ύστερων τοπικών καινοφανών εκφράσεων της αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας εκεί.

Πληροφορίες
Αφίσσα

 


Σελίδα 1 από 19