English Home
Νέα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Οι διακρίσεις της ομάδας Centaurus Racing Team του Τ.Μ.Μ

Μετά από μια άκρως κοπιαστική αλλά δημιουργική χρονιά για την Centaurus Racing Team, έφτασε η στιγμή του απολογισμού. Φέτος η ομάδα συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με καινούριο, πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο σε διαγωνισμό formula SAE και καταγάγει 30η ανάμεσα σε 38 ομάδες, στον διαγωνισμό της Ουγγαρίας. Μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα ήταν το γεγονός πως το μονοθέσιο ήταν ανταγωνιστικό στα δυναμικά αγωνίσματα. Τρανό παράδειγμα είναι η κατάκτηση της 10ης θέσης στο αγώνισμα του Skidpad ανταγωνιζόμενο τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η 12η θέση στην παρουσίαση του Επιχειρηματικού Πλάνου αποτελεί επίσης μεγάλη επιτυχία καθώς αποδεικνύει πως η ομάδα έχει γερές βάσεις σε αυτό το αγώνισμα και μπορεί να είναι σταθερά ανταγωνιστική. Δυστυχώς, ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά στάθηκε ικανό να αποτρέψει τον ‘’Nessus’’ από το να τερματίσει στο αγώνισμα της αντοχής (Endurance) διακόπτοντας την πορεία του στα μισά της διαδρομής. Επίσης, όσον αφορά το αγώνισμα του σχεδιασμού οι κριτές τόνισαν ότι η ομάδα έχει τις απαραίτητες γνώσεις και πως συνεχίζοντας να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο θα πάει πολύ μπροστά.
Με τον διαγωνισμό της Ουγγαρίας να έχει τελειώσει, η ομάδα γυρνάει με αυτοπεποίθηση και όρεξη για δουλειά που οφείλεται τόσο στο ανταγωνιστικό πρόσωπο του μονοθέσιού όσο και στις καλές κριτικές που απέσπασε. Στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να βελτιώσουμε τον ‘’Nessus’’, ούτως ώστε να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να σηκώσουμε την Ελληνική σημαία ξανά στο βάθρο τα επόμενα χρόνια.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς μας για τη πολύτιμη βοήθεια τους, την τοπική κοινωνία μέσα από το πρόγραμμα 100x100 και φυσικά το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών για την υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλους εσάς που μας δίνετε δύναμη καθημερινά και μας υποστηρίζετε για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Δείτε το σχετικό video.

 

Πανηγυρική εκδήλωση εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, που διοργανώθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου, στο Βόλο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την ομιλία του Αν. Καθηγητή Κοινωνικής Ιστορίας, του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πολύμερου Σ. Βόγλη, με θέμα:«70 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ελλάδας: Το νόημα της Αντίστασης». Στην ομιλία του ο κ. Βόγλης μίλησε για τα χαρακτηριστικά της Κατοχής και το νόημα της Αντίστασης. Επισήμανε ότι οι ιστορικές συνθήκες είναι που ωθούν κάποιους λαούς να δράσουν ηρωικά και όχι κάποια υποτιθέμενα φυλετικά χαρακτηριστικά. Η αντίσταση αποκτά μαζικό χαρακτήρα γιατί πρώτα απ’ όλα απευθύνεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, κινητοποιεί και οργανώνει τον πληθυσμό με στόχο ένα νόμιμο και δίκαιο αίτημα: την εθνική απελευθέρωση. Επισυνάπτουμε αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μουσική ερμηνεία από τη Βολιώτικη Χορωδία αποσπασμάτων του ποιήματος «To Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, όπως μελοποιήθηκε από τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Ομιλία κ. Πολύμερου Σ. Βόγλη
Δείτε το video της εκδήλωσης
Φωτογραφικό Υλικό: Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2.

 

Πρόσκληση σε παρουσίαση νέου λογοτεχνικού βιβλίου

Οι Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ και το Public Bόλου σας προσκαλούν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου & Ιάσωνος, Βόλος, τηλ. 24213-50281) στην παρουσίαση του νέου Βιβλίου του Νίκου Κυριαζή «Ο Τελευταίος Έρωτας».

Πρόσκληση.

 

Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ στην Ξάνθη

Αύριο Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, η Ομάδα Φωνητικής Έκφρασης & το Μικρό Οργανικό Σύνολο των Μουσικών Συνόλων θα παρουσιάσουν το cd «Ο κόσμος σου να είμαι εγώ» με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Η συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο φεστιβάλ αφιερωμένου στον Μάνο Χατζιδάκι που διοργανώθηκε από τη ΦΕΞ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακούστε τη σχετικη ραδιοφωνική διαφήμιση.

 

Νέο μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας ο καθ. Κων/νος Κίττας

Ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Κωνσταντινος Κίττας, εκλέχθηκε μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας. Η εν λόγω Ακαδημία έχει ως μέλη της, Έλληνες Επιστήμονες διεθνούς κύρους και εμβέλειας με μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία. Η εκλογή του είναι τιμή για τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών και για το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος. Η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών για να τιμήσει τον Καθηγητή της, διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Ομιλίες νέων μελών της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας".

 

Παρουσίαση Βιβλίου της Νένας Ζήση στο Βόλο

Παρουσίαση του βιβλίου της Νένας Ζήση «Γάμοι κόντρα στο ρεύμα. Μικτοί γάμοι εβραίων και χριστιανών στη Σύγχρονη Ελλάδα: η περίπτωση της πόλης του Βόλου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο κτίριο της Π. Ηλεκτρικής (Ρήγα Φεραίου & Χατζηαργύρη).

Πρόσκληση

 

IEEE Day της Σχολής Θετικών Επιστημών

Την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014, το Φοιτητικό Παράρτημα IEEE της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γιόρτασε το IEEE Day

Διαβάστε περισσότερα

 

Σχολικές κοινότητες για την αποφυγή της σχολικής διαρροής

Το πρόβλημα της σχολικής διαρροής, δηλαδή της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, εξακολουθεί να είναι σημαντικό με μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στους μαθητές και την μελλοντική πορεία τους όχι μόνο σε θέματα εκπαίδευσης αλλά και αργότερα στις επαγγελματικές τους προοπτικές. Στην Ευρώπη η σχολική διαρροή κινείται ακόμη σε ποσοστό 12.7% (Eurostat 2012) αν και τα ποσοστά αυτά διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα. Στην Ελλάδα το ποσοστό της σχολικής διαρροής κινείται στο 11.4% (Eurostat 2012).

Δελτίο Τύπου

 

Συνεργασία Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου με Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου (ΕΑΧ) του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης συνεργάζεται εδώ και δύο έτη περίπου με τη Σχολή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Μεσσήνας (Ιταλία) σε ζητήματα αξιοποίησης εδαφικών πόρων. Η συνεργασία αυτή συνέβαλε στη διαμόρφωση και υποβολή μιας πρότασης στο υπουργείο πολιτισμού για αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της Σκοτούσσας (Δήμος Φαρσάλων), η οποία και εγκρίθηκε. Το συγκεκριμένο έργο, διάρκειας πέντε ετών και με έναρξη την 1η Οκτωβρίου 2014, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Λάρισας.

Δελτίο Τύπου

 


Σελίδα 1 από 17