English Home
Νέα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Επίσκεψη 6ου Γυμνάσιου Αγίου Δημητρίου Αττικής

Το 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη στις 13 Μαρτίου του 2015 στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας με θέμα «Ενημερώνομαι για τις πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές, τα επαγγέλματα και τις επιχειρήσεις στη χώρα μου».

Δελτίο Τύπου

 

Εορτασμός 25ης Μαρτίου: "Το ελληνικό ως πολιτικό έθνος"

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821 την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου, στο Βόλο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Γεωργίου Κ. Πετράκου και ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Χριστόπουλου, με θέμα: "Το ελληνικό ως πολιτικό έθνος: η ιστορία της ιδιότητας του έλληνα πολίτη από τα Επαναστατικά Συντάγματα ως τις αρχές του 21ου αιώνα". Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικό πρόγραμμα από τη Γυναικεία Εφηβική Χορωδία και τη λαϊκή-Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου Βόλου «Ρυθμός». Την καλλιτεχνική Δ/νση και τη μουσική επιμέλεια είχε ο μαέστρος κος Νικόλαος Χιώτογλου.

Ομιλία κου Χριστόπουλου

Φωτογραφικό Υλικό:
Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3.

Δείτε το video της εκδήλωσης

 

Ι. Στυλίδης, Ψηφιακές Εκθέσεις Topiographia και still life

Οι δύο εκθέσεις ψηφιακών έργων με τους τίτλους Topiographia και still life βρίσκονται αναρτημένες στο διαδίκτυο στην προσωπική ιστοσελίδα του επίκουρου καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιορδάνης Στυλίδης (http://iordanisstylidis.gr/index.php). Οι εκθέσεις αφορούν τον αναστοχασμό πάνω στο περιεχόμενο, την μέθοδο και την πρακτική των δύο εικαστικών ειδών.

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό:
Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3, Φωτογραφία 4.

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις ακ. έτος 2014-2015 (Τμήμα Ιατρικής)

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων στο Τμήμα Ιατρικής. Μαθητές της Γ' Λυκείου σχολείων του Νομού Λάρισας και του Νομού Μαγνησίας επισκέφθηκαν το Τμήμα Ιατρικής, στις εξής ημερομηνίες: 22.01.2015, 29.01.2015, 05.02.2015 και 12.02.2015.

Δελτίο Τύπου

 

Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Λισαβόνα

Η ειδικότητα ποδοσφαίρισης του 4ου έτους της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Τμήματος (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με συνοδό τον Kαθηγητή του Τμήματος Ζήση Παπανικολάου (Ph.D) πραγματοποίησε από 11-16 Μαρτίου 2015 στη Λισαβόνα (Lisboa ) της Πορτογαλίας ένα ταξίδι πλούσιο σε εμπειρίες και παραστάσεις για τους συμμετέχοντες.

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό:
Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3, Φωτογραφία 4.

 

Επιτυχίες αποφοίτων Τμήματος Βιοχημείας

Η κυρία Ευδοξία Κακάνη, απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με διδακτορικό από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Γονιδιωματικής του ιδίου Τμήματος υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Κώστα Ματθιόπουλου, βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης. Η έρευνά της αφορά την αναπαραγωγική βιολογία των ανωφελών κουνουπιών, φορέων της ελονοσίας, στην ερευνητική ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Flaminia Catteruccia. Η ομάδα αυτή πρόσφατα δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα μελέτη στο κορυφαίο περιοδικό Science που δίνει μια νέα εξήγηση για την υψηλή μολυσματικότητα ορισμένων ειδών ανωφελών κουνουπιών.

Δελτίο Τύπου

 

Παιδικές παραστάσεις Θεατρικού Εργαστηρίου του ΠΘ στη Λάρισα 28/2 – 1/3

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεταφέρει την παιδική σκηνή στη Λάρισα και θα ανεβάσει την παράσταση «Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, (Γ. Παπανδρέου 2- Νεάπολη)

Παραστάσεις θα δοθούν: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 – ώρα 19.00 & Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, 12.00 & 18.00 το απόγευμα

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, διδασκαλία Χριστίνα Στόγια
Μουσική: Κασσιανή Αμυγδαλίτση
Σκηνικά: Μαριάννα Χρυσοπούλου
Βοηθός σκηνογράφου και επιμέλεια κοστουμιών: Μαριάννα Αντωνιάδου
Χορογραφία: Μαρία Μιχελλή
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Κραγιόπουλος
Παίζουν: Χρήστος Κραγιόπουλος, Νίκος Γκουρμπάτσης, Αγγελική Τριανταφύλλου, Μαριάννα Αντωνιάδου, Γεωργία Βαρσάμη και Κωνσταντίνος Δράκος.

Είσοδος:
Ενήλικες: 5€
Παιδικό: 3€ (ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ)
Έκδοση εισιτηρίων στην είσοδο

Φωτογραφία
Αφίσσα

 

Βράβευση Κλινικής Τμ. Κτηνιατρικής

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος βράβευσε την Κλινική Μαιευτικής και Αναπαραγωγής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Παν. Θεσσαλίας για τις διακρίσεις αυτής και για την εξαιρετική υποστήριξη του κτηνιατρικού επαγγέλματος σε θέματα κτηνιατρικής μικρών μηρυκαστικών.

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Εκπαιδευτική-Επιμορφωτική δράση

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 26ης Σεπτεμβρίου και της 3ης Οκτωβρίου 2014 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του τμήματος αρχιτεκτόνων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό τον σχεδιασμό, την καθοδήγηση και τις οδηγίες του επίκουρου καθηγητή του τμήματος κ. Ιορδάνη Στυλίδη είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τις συστατικές αρχές λειτουργίας, την μορφολογική σύνταξη και την αισθητική συνέπεια μίας μεγάλης ομάδας δειγμάτων της σύγχρονης Αρχιτεκτονικής πρακτικής στην κεντρική Ευρώπη

Δελτίο Τύπου

Σχετικά Video:
Biennale the Corderie
Biennale the Japan
Biennale the Swiss Pavilion
Passing Through Ancona
Stadtbibliothek Stuttgard

 


Σελίδα 1 από 20