English Home
Νέα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


History of 20th c. Historiography, Athens 18-20 June 2015

Μέλη του τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχουν στο διεθνές συνέδριο Ιστορίας της Ιστοριογραφίας που διεξάγεται στην Αθήνα, 18-20 Ιουνίου 2015.

Πληροφορίες
Πρόγραμμα

 

Έκθεση στο Μπαουχάουζ Ντεσσάου

Η Φοίβη Γιαννίση (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τ.Α.Μ) και ο Ζήσης Κοτιώνης (Καθηγητής Τ.Α.Μ.) συμμετέχουν με ένα κοινό έργο στη διεθνή έκθεση “Householding 2015”, που θα γίνει στο Bauhaus του Dessau, από τις 12 Ιουνίου ως τις 9 Αυγούστου του 2015, σε επιμέλεια των Regina Brittner και Elke Krasny.

Δελτίο Τύπου
Πρόγραμμα
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2

 

Διερευνώντας την ταυτότητα ενός εξέχοντος αγροτικού τοπίου

Κατά τη διάρκεια των δέκα τελευταίων ετών έχουν πραγματοποιηθεί δέκα τρία περιφερειακά, πολυεθνικά και διεθνή εργαστήρια Τεκμηρίωσης και Σχεδιασμού όπου υιοθετείται η εμπειρική διερεύνηση του εγγύς τοπίου, η οικειοποίηση και η ανάδειξή του σε τόπο σχέσεων και διαμονής και ο πειραματικός σχεδιασμός διευθετήσεων και συσχετισμών εντός του. Τα εργαστήρια ενεργοποιούνται συνήθως από την πρόσκληση ενός κοινοτικού ή δημοτικού συμβουλίου. Αυτή τη χρονιά το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο μοναστήρι ΠΑΟΥ, στην Αργαλαστή του Πηλίου.

Φωτογραφικό Υλικό:
Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3, Φωτογραφία 4, Φωτογραφία 5.

Δελτίο Τύπου

PAW2015 – WORKSHOP WEBPAGE / ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
THE MOMENT OF SUPERVISION / Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ
THE MONASTERY AS A HIVE / ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ως κυψέλη
VOLOS HARBOR a still life / ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ
WEATHER REPORT the tranquility sky / ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ο ήρεμος ουρανός

 

Ανακοίνωση έκδοσης νέου Ηλεκτρονικού Διεθνούς Περιοδικού

Σας ανακοινώνουμε την έκδοση του πρώτου τεύχους του ηλεκτρονικού, ελεύθερης πρόσβασης και με κριτές διεθνούς περιοδικού Museumedu, το οποίο αποτελεί έκδοση του Εργαστηρίου Μουσειακής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρώτο και πειραματικό τεύχος Museumedu 1, με θέμα Μουσεία και Εκπαίδευση – Θεωρία και Πράξη: Μουσική, Χορός, Μαθηματικά, εκδόθηκε την Άνοιξη του 2015.
Το περιοδικό Museumedu επιδιώκει να παρέχει ένα πεδίο συνάντησης και πολύπλευρου διεθνούς διαλόγου για τη μουσειακή εκπαίδευση, τόσο σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό, ώστε να προωθείται η διεπιστημονική συνεργασία και να διευκολύνεται η συνάντηση του ακαδημαϊκού λόγου με την πρακτική εφαρμογή και την εμπειρία. Αποσκοπεί να συμβάλλει στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ομάδων και ατόμων, στους τομείς της μουσείων, της μουσειακής εκπαίδευσης, του πολιτισμού, των τεχνών, και της ιστορίας, καθώς και γενικότερα στην έρευνα και την εκπαίδευση σε πολιτισμικά περιβάλλοντα.

Δελτίο Τύπου

 

Διεξαγωγή Φοιτητικού Τουρνουά (ΤΕΦΑΑ)

Η ειδικότητα Ποδοσφαίρισης του 4ου έτους του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε το 11ο Φοιτητικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου, στις 25 και 26 Μαΐου του 2015. Στο τουρνουά έλαβαν μέρος περίπου 240 φοιτητές- φοιτήτριες.

Φωτογραφικό Υλικό:
Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3, Φωτογραφία 4, Φωτογραφία 5.

Δελτίο Τύπου

 

Βράβευση Φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής

Η παρουσία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο 21ο Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ήταν πιο δυναμική από ποτέ με 130 συμμετέχοντες, 6 στρογγυλές τράπεζες και πλήθος ελεύθερων εργασιών και e-posters.

Δελτίο Τύπου

 

"Ανοιχτές Θύρες" 2015

Το video περιλαμβάνει μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα από τις επισκέψεις σχολείων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ανοιχτές Θύρες» για μαθητές / Ακαδημαϊκό έτος: 2014-15. Μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, οι «Ανοιχτές Θύρες» έχουν καθιερωθεί ως όχημα ενημέρωσης των μαθητών για τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα, τις ερευνητικές δραστηριότητες των εργαστηρίων μας και τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρουν οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος μας επισκέφθηκαν περίπου 1500 μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας.

Δίτε το Βίντεο

 

22ο Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου στη Βέροια (ΤΕΦΑΑ)

Στις 9-10 Μαΐου του 2015, διεξήχθη το τουρνουά της ακαδημίας «Μακεδόνας Βέροιας» με τη συμμετοχή του οργανωτή της «ειδικότητας ποδοσφαίρου του 4ου έτους του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας». Την ειδικότητα εκπροσωπούσαν ο Dr. Παπανικολάου Ζήσης Αναπληρωτής Καθηγητής και οι φοιτητές κ. Καλαιτζής Μαργαρίτης και ο κ. Σταμέλος Κωνσταντίνος. Στο τουρνουά συμμετχεχαν 32 ακαδημίες και 1200 παιδιά ηλικίας 6-14 ετών.

Δελτίο Τύπου

 

15 is not Enough, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Στις 12.05.2015 στο πλαίσιο του μαθήματος της Πρακτικής Άσκησης της ομάδας ποδοσφαίρου διεξήχθη φιλικός αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων μεταξύ της σχολής ΣΜΥ και της ομάδας ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ. Την επιλογή των παικτών και παικτριών του ΤΕΦΑΑ ανέλαβαν οι φοιτητές της ειδικότητας ποδοσφαίρου του 4ου έτους κ. Xατζηνικόλας Μωυσής και ο κ. Αρσενόπουλος Νίκος. Παρόντες ήταν οι βοηθοί προπονητές κ. Αντωνόπουλους Γιάννης, κ. Πιλέ Εμρά και κ. Καλαιτζής Μαργαρίτης, όπως επίσης και οι γυμναστές, κ.Παπαδημητρίου Βάιος και κ. Σταμέλος Κωνσταντίνος. Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία του προπονητή των τερματοφυλάκων και φοιτητή του τμήματος κ. Λαρεντζάκη Γεώργιου, του Γενικού Αρχηγού κ. Ψύχου Βίκτωρα και του φροντιστή και φοιτητή του τμήματος κ. Γαλάνη Αθανασίου.

Δελτίο Τύπου

 


Σελίδα 1 από 21