Πρόσκληση σε Εσπερίδα-Διάλεξη «Ο Συντονισμός του Κυβερνητικού Έργου - Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Τεχνητή Νοημοσύνη»

Πρόσκληση σε Εσπερίδα-Διάλεξη «Ο Συντονισμός του Κυβερνητικού Έργου - Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Τεχνητή Νοημοσύνη»
Πρόσκληση σε Εσπερίδα-Διάλεξη «Ο Συντονισμός του Κυβερνητικού Έργου - Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Τεχνητή Νοημοσύνη»

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα «Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης», «Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)» και «Επιχειρηματικότητα» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν Εσπερίδα - Διάλεξη, με θέμα:
 
«Ο Συντονισμός του Κυβερνητικού Έργου - Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Τεχνητή Νοημοσύνη»
 
με κεντρική ομιλήτρια τη Γενική Γραμματέα Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Δρ. Εύη Δραμαλιώτη.
 
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, 17:30 – 19:00, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Γαιόπολις), Κτίριο Διοίκησης Επιχειρήσεων – Ψηφιακών Συστημάτων, Αμφιθέατρο 1, Περιφερειακή Οδός Λάρισας-Τρίκαλων, Λάρισα
 
Θεματολόγιο Εκδήλωσης

17:00 – 17:30: Προσέλευση – Εγγραφές
17:30 – 17:45: Χαιρετισμοί:
Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης
Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθηγητής κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος
17:45 – 18:30: Κεντρική ομιλία της Γ.Γ. Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης κ. Εύης Δραμαλιώτη
18:30 – 19:00: Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Διάλογος:
Συντονίστρια, καθηγήτρια κ. Βασιλική Καζαντζή
 
Η ψηφιακή διακυβέρνηση συνιστά σήμερα έναν κεντρικό πυλώνα του μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης, αλλά και κατευθυντήριο άξονα για το κυβερνητικό έργο. Με αφετηρία την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) και επιταχυντές τις τεχνολογίες αιχμής όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, σειρά παρεμβάσεων καθοδηγούν τον εκσυγχρονισμό του κράτους, απλοποιούν την καθημερινότητα, ενώ θέτουν και μετρικές για την καταγραφή των επιδόσεων του παραγόμενου έργου. Ωστόσο, τίθενται ερωτήματα όπως: πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το κράτος; Συνιστά η τεχνητή νοημοσύνη απειλή ή ευκαιρία στη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής της δημόσιας διακυβέρνησης;
 
Αυτός είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης εσπερίδας που φιλοξενεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα «Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης», «Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)» και «Επιχειρηματικότητα».
 
Η κεντρική ομιλήτρια, Γενική Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Δρ. Εύη Δραμαλιώτη, πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, αλλά και να αναδείξει μέσα από την παρουσίαση στοιχείων και πρακτικών, τον κεντρικό ρόλο του συντονισμού του κυβερνητικού έργου στην επίτευξη προσδόκιμων αποτελεσμάτων για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (τηλ: 2410-684708, msc-agile [at] uth.gr, secr.mba [at] uth.gr, msc-entrepreneurship [at] uth.gr (msc-entrepreneurship[at]uth[dot]gr)).
 

 
Με εκτίμηση
 
Δρ Λεωνίδας Ανθόπουλος, Καθηγητής
Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων