Συχνές Ερωτήσεις

Βασικές Πληροφορίες

Για να ενεργοποιήσετε τον Ιδρυματικό σας Λογαριασμό θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα Ανάκτησης Κωδικού Πρόσβασης. Εκεί θα καταχωρήσετε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό ανάκτησης που σας δόθηκαν και δύο φορές το νέο σας κωδικό, δικής σας επιλογής. Πλέον ο λογαριασμός σας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έχει το ίδιο όνομα χρήστη και το νέο κωδικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το συνθηματικό ανάκτησης που σας έχει δοθεί είναι μίας χρήσης και απενεργοποιείται αυτόματα μετά τη διαδικασία ενεργοποίησης του λογαριασμού σας.

Βασικές Πληροφορίες

Για να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά το Ατομικό σας Στατιστικό Δελτίο Φοιτητή (αφορά μόνο πρωτοετείς) για το νέο ακαδημαϊκό έτος πρέπει να κάνετε κλικ εδώ.

Βασικές Πληροφορίες

Για την πρόσβασή σας σε κάποιες από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Π.Θ. (π.χ. Ηλεκτρονική Γραμματεία) από την προσωπική σας ηλεκτρονική συσκευή, είναι απαραίτητο, είτε να συνδεθείτε στο δίκτυο WiFi του Π.Θ. (οδηγίες), είτε, όταν βρίσκεστε εκτός Π.Θ., να χρησιμοποιήσετε το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο VPN (οδηγίες).

Πληροφορίες για όλες τις υπηρεσίες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών , που προσφέρουμε, θα βρείτε στον ιστότοπο της υπηρεσίας μας.

Βασικές Πληροφορίες

Μέσω της Ηλεκτρονικής Γραμματείας μπορείτε απομακρυσμένα να δείτε τις βαθμολογίες σας, να κάνετε δήλωση μαθημάτων και άλλα. Η πρόσβαση σε αυτήν ενεργοποιείται μία εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοπροσωπίας σας στη Γραμματεία του Τμήματός σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως αναφέρεται παραπάνω, για την πρόσβαση στην Ηλεκτρονική Γραμματεία από Ηλεκτρονικό Υπολογιστή εκτός δικτύου Π.Θ., θα πρέπει να κάνετε χρήση του Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN).

Είσοδος στην Ηλεκτρονική Γραμματεία

Βασικές Πληροφορίες

Για να αποκτήσετε την Ακαδημαϊκή σας Ταυτότητα, που λειτουργεί και σαν Δελτίο Μειωμένου Εισιτηρίου, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://academicid.minedu.gov.gr

Βασικές Πληροφορίες

Πληροφορίες για τις παροχές φοιτητικής μέριμνας θα βρείτε στον ιστότοπο των Δομών Φοιτητικής Μέριμνας.

Βασικές Πληροφορίες

Κατεβάστε σε μορφή pdf το φυλλάδιο της Βιβλιοθήκης που σας αφορά με οδηγίες για πρωτοετείς φοιτητές (φυλλάδιο Κεντρικής Βιβλιοθήκης για φοιτητές των Τμημάτων του Βόλου εκτός της Γεωπονικής Σχολής, φυλλάδιο Παραρτημάτων για φοιτητές Τμημάτων Γεωπονικής Σχολής και Τμημάτων Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Λαμίας). Επιπρόσθετα στο δικτυακό τόπο http://www.lib.uth.gr θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις παρεχόμενες πηγές και υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης.

Βασικές Πληροφορίες

Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Για πληροφορίες σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής (Ιωάννης Καφενταράκης, τηλ. 24210-74714). Για πληροφορίες σχετικά με τα Μουσικά Σύνολα και το Θεατρικό Εργαστήριο απευθύνεστε στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων (τηλ. 24210-74709 και 24210-74604).

Βασικές Πληροφορίες

Οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να ενημερωθούν, να λάβουν ή να παρέχουν υποστήριξη για την πρόσβαση των των φοιτητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Βασικές Πληροφορίες

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής Φοιτητών/ριών του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εφόσον το επιθυμούν, να δεχθούν ψυχολογική στήριξη και βοήθεια για προσωπικές τους δυσκολίες και ανησυχίες, αλλά και να εκπαιδευθούν στην απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης και επίλυσης προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.

Πληροφορίες

Βασικές Πληροφορίες

Στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί web radio με την ονομασία yUTH-Radio. Ο σταθμός λειτουργεί από το 2013 και φιλοξενείται στον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος  Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στη λειτουργία του σταθμού συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες από όλα τα τμήματα και τις σχολές του Π.Θ., καθώς και οποιοδήποτε ακαδημαϊκό μέλος του πανεπιστημίου επιθυμεί. Οι εκπομπές του σταθμού απευθύνονται κυρίως στην φοιτητική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό, ενώ παράλληλα, υποστηρίζονται και προωθούνται οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ιστότοπος: yuth-radio.com

Βασικές Πληροφορίες