English Home
Εκδηλώσεις Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Βόλος 12/5/2017

"Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται..."

Tην Παρασκευή 12 Μάϊου 2017, θα πραγματοποιηθεί η 7η Ημερίδα για την ορθή χρήση της Τεχνολογίας από παιδιά και εφήβους "Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται..." στο Βόλο, στο Κινηματοθέατρο "Αχίλλειον", σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς και με στόχο την γνωστοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που αφορούν σχετικά θέματα. Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές, ιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς και εκπαιδευτικούς.

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή με τα στοιχεία και την ιδιότητά σας, στα τηλ:
210-7710824 , 213 2009806 και 80011 80015 και στο email :
info@youth-health.gr.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας- θα δοθούν υλικό, πιστοποιητικά συμμετοχής και επιμόρφωσης από το Παν/μιο Αθηνών και τους διοργανωτές φορείς.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δελτίο Τύπου

 

Λάρισα 13/5/2017

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που το 2017 έχει τον γενικό τίτλο «Μουσεία και Αμφιλεγόμενες Ιστορίες. Τα μουσεία μιλούν για αυτά που δεν λέγονται», διοργανώνεται τον Μάιο στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, η ομαδική εικαστική έκθεση «Περί Υγείας».
Περισσότεροι από τριάντα καλλιτέχνες δημιούργησαν έργα για το ανθρώπινο σώμα, την υγεία και την ίαση, εκθέτοντάς τα για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016 στον Αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου και τον ιστορικό χώρο του Ξενία, με πρωτοβουλία του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ και επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες αποτυπώνουν ο καθένας με την προσωπική του ματιά τη διαδρομή του ανθρώπινου σώματος από την υγεία στην ασθένεια και από την ασθένεια στην ελπίδα της ίασης αλλά και διατυπώνουν μέσω του έργου τους τις έννοιες της σωματικής και ψυχικής υγείας, όπως αυτές διαμορφώνονται ιστορικά και κοινωνικά ανά τους αιώνες, συνοψίζοντας την ατέρμονη μάχη του ανθρώπου ενάντια στη φθαρτότητα και την ανυπαρξία.
Με την έκθεση των παραπάνω έργων στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Διαχρονικού Μουσείου και σε άμεση γειτνίαση με την Ιατρική Σχολή, δημιουργούνται αυτόματα συνειρμοί με τη λατρεία του Ασκληπιού και το έργο του Ιπποκράτη, που γνώρισαν μεγάλη διάδοση στη Θεσσαλία.
Οι διοργανωτές φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαριάς Νόσου, το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και ο Δήμος Λαρισαίων.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Βόλος 16/5/2017

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ) και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.) συνδιοργανώνουν την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 την Εκδήλωση με τίτλο: «Παιχνίδι και Άθληση στο Ύπαιθρο για Όλους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες (10-12 π.μ.) στο Πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου–Βόλου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, στις οποίες θα συμμετέχουν μαθητές που φοιτούν σε Ειδικά και Γενικά Σχολεία της πόλης του Βόλου. Οι βασικοί στόχοι των αυτών των δραστηριοτήτων είναι να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες να αλληλεπιδράσουν θετικά με τους συνομηλίκους τους και να προβάλλουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στο παιχνίδι, τη χαρά, τη δημιουργικότητα, τον ήλιο και τη θάλασσα! Η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τη διεξαγωγή ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων σε ανοικτούς χώρους, οι οποίες ενισχύουν τη συνύπαρξη χωρίς αποκλεισμούς και συμβάλλουν στην καλλιέργεια των φυσικών και κοινωνικών δεξιοτήτων όλων των παιδιών.
Οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα έχουν οργανωθεί από τους φοιτητές των δύο προαναφερθέντων Τμημάτων του Π.Θ. με την εποπτεία των υπεύθυνων καθηγητών τους (Δ. Κοκαρίδας, ΤΕΦΑΑ, Σ. Τζιβινίκου, Ε. Διδασκάλου και Ι.Νησιώτου, από το ΠΤΕΑ.). Μέσα από αυτή την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και κοινής δράσης, οι αυριανοί εκπαιδευτικοί των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων θα αποκτήσουν θετικές εμπειρίες συνεργασίας, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες και θα τους βοηθήσουν στο μελλοντικό εκπαιδευτικό τους έργο. Ειδικότερα, για τους τεταρτοετείς φοιτητές του ΠΤΕΑ, η συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί ένα ευχάριστο αποχαιρετιστήριο αλλά και ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων της πόλης του Βόλου, στα οποία πραγματοποίησαν την Πρακτική τους Άσκηση, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, στο οποίο κάνουν πρακτική άσκηση δυο Γαλλίδες φοιτήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών του ΠΤΕΑ με το Πανεπιστήμιο του Montpellier της Γαλλίας.

Δελτίο Τύπου

 

Βόλος 17/5/2017

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Μιχαήλ Σ. Ζουμπουλάκης συνδιοργανώνουν ειδική τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή Geoffrey Hodgson, κατά την οποία θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, και ώρα 19.15 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών 28ης Οκτωβρίου 78, στο Βόλο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό πρόγραμμα με έργα για δύο κιθάρες του Μάνου Χατζιδάκι. θα ερμηνεύσουν οι καθηγητές Τάσος Ιωακειμίδης και Ντίνος Γκρίνιας του Ωδείου της Βάσως Κεχαϊδου-Κορφιάτη. Οι μουσικοί θα εκτελέσουν τα ακόλουθα κομμάτια:
1. Χάρτινο το φεγγαράκι,
2. Τα παιδιά κάτω στον κάμπο
3. Κεμάλ
4. Ο τσάμικος
5. Η μπαλάντα του ούρι,
6. Χασάπικο σαράντα

Η αναγόρευση θα γίνει στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 5ου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18-19 Μάϊου 2017. Ο Καθηγητής Geoffrey Hodgson έχει διεθνή ακαδημαϊκή μαρτυρία, αλλά και γνωστό πολύτομο και πολυσχιδές επιστημονικό έργο. Ο κ. Geoffrey Hodgson, είναι Καθηγητής στο University of Hertfordshire και θεωρείται ένας από τους διαπρεπέστερους σε παγκόσμια κλίμακα οικονομολόγους.

Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση - Προγραμμα
Σύντομο Βιογραφικό

 

Βόλος 17-19/5/2017

Στις 17 έως 19 Μάϊου 2017, στο Βόλο, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής με θέμα: “Θεσμοί και Ανάπτυξη”. Η πρόσφατη παγκόσμια κρίση αλλά και η κρίση στην Ευρωζώνη έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι ένας συνδυασμός κοινωνικών παραγόντων που υπερβαίνουν τις αυστηρά οικονομικές προϋποθέσεις και δυνατότητες κάθε χώρας. Πρόσφατες μελέτες και έρευνες έχουν προβάλλει το ρόλο των επίσημων και ανεπίσημων θεσμών στην αποτελεσματική λειτουργία της οικονομίας μακροχρόνια. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, πρώην Κτίριο Ματσάγγου, 28ης Οκτωβρίου 78, στο Βόλο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 5ου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής και συγκεκριμένα την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, και ώρα 19.15, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, 28ης Οκτωβρίου 78, στο Βόλο, θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση του Καθηγητή Geoffrey Hodgson. Ο κ. Geoffrey Hodgson, είναι Καθηγητής στο University of Hertfordshire και θεωρείται ένας από τους διαπρεπέστερους σε παγκόσμια κλίμακα οικονομολόγους. Έχει διεθνή ακαδημαϊκή μαρτυρία, αλλά και γνωστό πολύτομο και πολυσχιδές επιστημονικό έργο.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα
Πρόγραμμα

 

Βόλος 18-19/5/2017

Tο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Museums & Individuals with Visual Impairments-Bridging the Gap» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «BaGMIVI: Bridging the Gap Between Museums and Individuals with Visual Impairments» με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλη Αργυρόπουλο, θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» στο Παραλιακό Συγκρότημα Παπαστράτου (Αργοναυτών και Φιλελλήνων), στις 18 – 19 Μαΐου 2017 με ώρα έναρξης 9.30. Η έναρξη του Συνεδρίου θα ξεκινήσει με Χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του Παν/μιου Θεσσαλίας, κ. Πετράκο Γεώργιο και από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Έργου Βασίλειο Αργυρόπουλο. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες από προσκεκλημένους Καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού με πλούσιο ερευνητικό έργο πάνω στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, ερευνητές που συμμετέχουν στο παρόν πρόγραμμα και επαγγελματίες από μουσεία και χώρους πολιτισμού. Στόχος του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου Project σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σύγκλισης προσπαθειών και συνεργειών στην κατεύθυνση της πλήρους πρόσβασης ατόμων με αναπηρία όρασης σε κέντρα πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως είναι τα μουσεία. Οι ευρύτερες θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν ζητήματα όπως:
-Τη γνώση και την ενημέρωση του προσωπικού των μουσείων σχετικά με τα εμπόδια που εμποδίζουν την πρόσβαση των επισκεπτών με αναπηρία όρασης σε μουσεία και τις τεχνικές που μπορούν να ενισχύσουν την πρόσβαση και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία όρασης στα μουσεία.
-Τη δημιουργία μαθησιακών, πολιτιστικών και κοινωνικών ευκαιριών για άτομα με αναπηρία όρασης και την απόκτηση δεξιοτήτων αυτοπροβολής σχετικά με τα δικαιώματά τους, ως επισκέπτες του μουσείου και τις απαιτήσεις ενός μουσείου χωρίς αποκλεισμούς.
-Την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ μουσείων, σχολείων και οργανισμών και συλλόγων ατόμων με αναπηρία όρασης.
Την επισήμανση βέλτιστων πρακτικών και κατευθυντήρων γραμμών για την ανάπτυξη ενός προσβάσιμου και περιεκτικού μουσείου για επισκέπτες με αναπηρία όρασης

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα
Πρόγραμμα (στα Αγγλικά)
Πρόσκληση

 

Βόλος 22/5/2017

Σήμερα Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και ώρα 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κτήριο Ματσάγγου ( είσοδος: 28ης Οκτωβρίου – πρώην Αλεξάνδρας 78 ) παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Νομικού-Ερευνητή, Δημήτρη Σιάτρα με τίτλο «Κοινωνία και Δίκαιο» (εκδόσεις Παρισιάνου ΑΕ - Πανεπιστημιακές εκδόσεις). Την εκδήλωση διοργανώνουν το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Μαγνησίας. Για το βιβλίο, θα μιλήσουν οι: Μιχάλης Ζουμπουλάκης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ, Αννίτα Πρασσά, Δρ. Ιστορίας, Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. - Αρχείων Ν. Μαγνησίας και Θανάσης Σαμαράς, Δημοσιογράφος. Συντονίζει η Μαρία Σπανού, συγγραφέας, ΜSc Ιστορίας

Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση

 

Βόλος 22/5/2017

ΜΟ.Κ.Ε -Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Tο Grow Greek Tourism Online από την Google προσφέρει 3ωρο σεμινάριο πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες για τον τουρισμό και όχι μόνο.

Την Δευτέρα 22 Μαΐου σας καλούμε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.)  και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να δραστηριοποιείστε στο διαδίκτυο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και αποφοίτους. Μπορείτε κι εσείς όπως πολλοί άλλοι να αξιοποιήσετε το διαδίκτυο με σκοπό να αναβαθμίσετε το βιογραφικό σας, να αναπτύξετε τις δεξιότητες σας, να διεκδικήσετε θέσεις σχετικές με την online διαφήμιση, κ.α. Στο 3ωρο σεμινάριο θα αποκτήσετε μία καλή βάση γνώσεων για τις μηχανές αναζήτησης, την ψηφιακή διαφήμιση, τα analytics και πολλά ακόμα. Μετά την ολοκληρωμένη παρακολούθηση του σεμιναρίου θα λάβετε ηλεκτρονικά, εντός 1 εβδομάδας, βεβαίωση παρακολούθησης.

Εγγραφείτε εδώ για το 3ωρο σεμινάριο του Grow Greek Tourism Online. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (ώρα προσέλευσης 16:20).

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, 17:00 με 20:30

Αμφιθέατρο Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Γεωρ. Καρτάλη 72 Βόλος

Επίσης, δημιουργήστε το εξατομικευμένο πλάνο εκμάθησής σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Grow Greek Tourism Online και επωφεληθείτε από περαιτέρω εκπαίδευση της Google στο δικό σας ρυθμό. Αφού ολοκληρώσετε την εκπαίδευση μπορείτε να πάρετε το πιστοποιητικό με την υπογραφή του Grow Greek Tourism Online της Google και του IAB Europe.


Ανυπομονούμε να σας δούμε!

 

Βόλος 4/5/2017

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο Παλάτι του Νέστορα από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati ξεκίνησαν εκ νέου στις 18 Μαΐου του 2015 για πρώτη φορά μετά το 1969. Κατά τη διάρκεια αυτού του ανασκαφικού προγράμματος αποκαλύφθηκε ο επονομαζόμενος τάφος του Γρύπα Πολεμιστή, λίγα μέτρα από το μυκηναϊκό ανάκτορο του Νέστορος. Στην παρούσα ομιλία θα δοθεί η περιγραφή της ανασκαφής αυτού του σπουδαίου τάφου και θα συζητηθούν λεπτομερώς τα τέσσερα χρυσά δακτυλίδια που βρέθηκαν στο εσωτερικό του. Η εύρεση των τεσσάρων δακτυλιδιών σε συνδυασμό με την ταφή του άνδρα ήταν αναπάντεχη και χωρίς προηγούμενο. Η εικονογραφία των τεσσάρων δακτυλιδιών είναι εξαιρετική και σπουδαίας σημασίας για τη μελέτη της Μινωικής και Μυκηναϊκής ιδεολογίας της πρώιμης φάσης της Ύστερης Εποχής του Χαλκού. Με αυτόν τον μοναδικό, ασύλητο τάφο προσφέρεται η δυνατότητα της μελέτης ζητημάτων της ταφικής τελετουργίας, της συσχέτισης των ταφικών κτερισμάτων με το φύλο, καθώς και της ταφικής δομής, σε βαθμό που δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από άλλα, περισσότερο τυποποιημένα ταφικά σύνολα.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 


Σελίδα 1 από 132